30 december 2023

Skotertur på fjället

Det blev en tur till skiduthyrningen för våra gäster idag och sedan strålade vi samman för skidåkning på förmiddagen. Det hade blivit kallare och nu var det -14 grader. Det blev en varm choklad i toppstugan efter några åk.



På eftermiddagen åkte vi bort till Högfjällshotellet där åtta av oss skulle ge sig ut på en skotertur i två timmar. Spännande! Michi har åkt förut, men jag har aldrig provat.


Jag fick köra pappa när vi åkte ut. Lite läskigt och ryckigt var det i början, men efter ett tag vande man sig. Det var ganska trögt att styra så det lär väl bli lite träningsvärk i morgon. Vi var tio skotrar totalt, så inte bara vår grupp. Jag körde näst sist och ett kinesiskt par framför mig körde så långsamt så vi kom från övriga gruppen. Det var väldigt dimmigt så det gällde att hänga ihop. När vi tappat kontakten med de övriga vid ett par tillfällen så kom ledaren och tog fram det kinesiska paret så att de fick köra bakom honom. Efter det gick det bättre och vi kunde gasa på lite.


Anna körde första sträckan med Erik där bak.


Madeleine tog första sträckan med Louise där bak...


...och Michi och Fredrik turades om under det första benet.


Alla snirklade iväg som en lång orm. Längst ner var sikten fortfarande ok, men uppe på fjället var det riktigt dålig sikt. Vi åkte i en knapp timme innan vi kom fram till en liten stuga där vi kunde köpa varm dryck och värma upp oss lite.



Det fanns en toalett av den gamla sorten att besöka också. Herrarna rekommenderades att gå bakom knuten.


Två glada tjejer som tagit sig utanför komfortzonen idag.


Efter tjugo minuter var det dags att åka hemåt igen och nu var det min tur att sitta bakom Michi.


Fredrik körde morfar denna gång.


Så bar det av hemåt i betydligt högre hastighet. Alla hade lampor på och det var lätt att räkna in alla tio med jämna mellanrum.


Man ser verkligen hur kallt det var. Allt är frostigt. När vi var tillbaka vid starten så var vi helt plötsligt bara nio skotrar. Den sista hade försvunnit. Vår guide fick sticka iväg och leta efter dem. Det visade sig att de kört i diket och inte lyckats få upp skotern. Som tur var så var de inte så långt borta. Slutet gott...


Hemma fixade Madeleine i ordning varmt vin till alla och det var precis vad vi behövde.


Kvällens två kockar var Louise och Madeleine.


Det blev stor succé med en god fisksoppa.


Tobbe och Tilde hade varit ute och åkt skidor under dagen. De anmälde sig till resan bara någon dag innan vi skulle åka så det fanns ingen plats kvar på skoterturen.


En glad Pluto sprang omkring i snön och Fredrik lyckades lura in honom i en snögrotta som han var lite misstänksam mot - Pluto alltså.


Vilken fantastiskt rolig och spännande dag vi har haft!