04 maj 2011

Akupunktur med Swea

Onsdagen den 6 april träffades vi en grupp hemma hos Annie Blixell, som är en ny tjej här i Kuala Lumpur. Det var dags för vår månatliga coffeemorning och denna gång skulle Josefine berätta om akupunktur.

Josefine, som sedan tidigare är sjukgymnast, gick ett år i Kina och utbildade sig till akupunktör.

Ulrika var försökskanin och fick ligga fint och få massor av nålar stuckna i sig. Hon har gått hos Josefine tidigare så hon verkade inte speciellt rädd.

Vi var ett tiotal personer drygt som var med och lyssnade.

Intressant hur akupunktur nu blivit en godkänd del av det västerländska vårdsystemet också efter så många år. Det hjälper inte mot allt, men har haft väldigt god effekt mot migrän, reumatisk värk och för smärtlindring.

Swea vinkväll den 5 april

På kvällen den 5 april samlades vi ett tjugotal Sweor hemma hos Maria Harkins för att fira att världsmötet här i KL hade gått bra.

Madeleine gick runt och sålde våra sista lotter. Priserna var de som blivit över som ingen hämtat ut samt det vi fått från andra avdelningar som var här på besök.

Maria höll ett litet tacktal och berättade om några av alla de tackmail vi fått. Hon avslöjade också att hon kommer att flytta till Singapore efter sommaren. Undrar vad vi gör då?

Så följde en god buffet med mat som Maria fixat fantastiskt bra som vanligt!

Jag vann ett presentkort till School of Hard Knocks, dvs Royal Selangor dit man får gå på rundtur samt göra sin egen tennskål. Vann också en jättefin bricka vi fått från en av regionerna som var här. Kul att komma hem med lite vinster!

Rex - att flytta eller inte

Både Anna och Fredrik har ju var sin kanin. Anna har Rex som är på bilden här och Fredrik har Luddelina. Rex är lurvig och sällskaplig, medan Luddelina kan grymta till lite när man försöker ta henne eller skall ge henne mat. Anna har inte brytt sig inte så mycket om sin kanin nu med för mycket skola, så vi hade kollade med djuraffären och de skulle kunna ta in Rex för adoption. Då blev Fredrik lite fundersam och tänkte kanske behålla Rex istället och lämna Luddelina för adoption.

Det visade sig dock till slut att ingen av dem kunde lämna bort sina kaniner. Helt plötsligt fick Rex och Luddelina komma ut och leka som aldrig förr, så nu är det ett litet uppsving för våra söta husdjur... Det är inte lätt alltid!