08 juni 2023

Träff med Åsa

Nu när jag är själv så har jag gjort långa listor på saker att göra hemma och på jobbet. Däremellan får jag belöna mig själva med ett par kapitel i min bok. Idag var det så fint väder så jag gick ut och lade mig på solstolen för första gången. Helt underbart! Det är konstigt för i Malaysia är det varmt och soligt varje dag, men där har jag inga problem att sitta inne en dag. Men här i Sverige när det är sol, då kommer genast tankarna på att man måste gå ut och ta vara på vädret. Så djupt rotat det är.


Det blev en sväng med bilen för att slänga skräp och åka och hämta upp ett paket som kommit, Har beställt en liten hylla till vår nya duschstång. Skönt att ha sakerna i lite högre nivå istället för på golvet. Passade på att åka ner till biblioteket. Alltid lika roligt när jag kommer hem. Det är en sann njutning att kunna gå runt och kika och komma hem med en hög.


På kvällen var jag hembjuden till Åsa och det är alltid lika roligt att ses. Det är underbart med alla dessa vänner man träffar och det kan ha gått ett år, och man tar bara vid där man slutade. Inga konstigheter alls. Var inte hemma förrän framåt halvelva. Hon hade en väldigt rolig tavla som jag var tvungen att fota av.


Åsas schersmin hade precis börjat blomma och jag bröt av en liten kvist för att ha i köket. De luktar så otroligt gott.


Imorgon kommer Michi hem igen. Huset är färdigstädat för den här gången. Så skönt att kunna klappa sig själv på axeln och känna att man kommit en bit på väg i listorna.


Michi och Mats skulle göra ett stopp i Köpenhamn på vägen hem. Michi begärde det billigaste hotellet och det liknade mest en båthytt. Vi fick oss alla ett gott skratt.