17 maj 2012

Yoga - nya övningar efter solhälsningen, 3 och 4

Har just kommit hem från yogan. För första gången denna veckan skall jag börja träna tre gånger i veckan för att se om förbättringarna kan komma lite snabbare. Nu går jag bara till ett ställa, Dynamics Yoga i Bangsar. Fortsätter dock hemma med övningarna, men gör inte så många. Nu har jag lagt till dessa två övningar som är övning tre och fyra och de kommer direkt efter solhälsningarna.

Den första övningen heter Padangustasana. Den går till så att man böjer sig framåt, griper tag i sina stortår och böjer sig framåt. Fördelen med denna övningen är att ryggraden sträcks ut och blir mer flexibel. Lårens baksida och knäsenorna sträcks också ut och stärks. Det hjälper också till vad gäller inre organ då böjningen framåt gör att lever och mjälte masseras. Hjärnans syresättning stimuleras också. Många fördelar alltså.

Padangustasana

Övningen därefter heter Padahastasana och här är man framåtböjd på samma sätt, men försöker komma lite längre ner genom att stoppa in händerna under fötterna. Kan säga att det sträckte bra i benen i början!!! Jag ser heller inte så här elegant ut - inte den här fällknivsliknande posen :) Fördelarna är desamma som övningen innan.

Padahastasana

Det som är spännande med yogan att man alltid hört att man mår så bra av det. Man känner hur kroppens sträcker ut sig och efterhand verkligen blir starkare och mer flexibel. Det är också roligt att läsa om alla fördelarna rent fysiskt som följer mer också. Yogan får annars så lätt en lite flumstämpel... Det är väldigt långt ifrån det :)

Marknad i Publika

På söndagen, 13 maj, föreslog Jeanette att vi skulle åka och titta på en marknad i Publika. Anders kunde tyvärr inte följa med då han har rest till Sidney på jobb. Michi hängde dock med och Anna kom lite senare. Det var en riktigt fin hantverksmässa och för en gångs skull var det inte 100 likadana stånd, utan alla var unika. Efter marknaden gick vi runt ett varv i Publika också och kollade lite. När hungern började sätta in  gick vi till en persisk restaurang för att få lite mat i magen.


Restaurangen låg längst ut på kanten och hade en fantastisk utsikt över stan.




Idag kom Carl och Hugo tillbaka från Vietnam, som de tyckte varit helt fantastiskt. Nu stannar de tills på tisdag då de skall åka till Bali i tio dagar. Det är riktigt mysigt när de dyker upp med jämna mellanrum. Vi ger dem lite svensk mat - de sade sig vara lite trötta på ris nu. Thelma tar alla deras kläder och tvättar och de får sova i rum med luftkonditionering. Skönt! Anna tog med dem ut på Riblees för lite middag.


På kvällen hade vi sedan familjen Kronstrand över på middag. Ibland är det lustigt hur man bor på samma ställe i flera år, Michi och Jens har spelat squash flera gånger och jag och Josefine har träffats i massvis med Sweasammanhang och på qigongkursen, ändå ses man aldrig hela familjerna. Det blev i alla fall en jättetrevlig kväll och det blir säkert fler gånger :)