24 oktober 2022

Promenad till I-mangroove och frukost med grannarna

Välkomnade Shadow denna morgon med en ordentlig kli. Han ser ju rätt nöjd ut.


Vi bestämde oss för att promenera ner till I-Mangroove för att äta frukost. Det är lite läskigt när Shadow följer med för han springer mitt i vägen och väjer till höger och vänster för bilarna.


Det var skönt när vi svängde ner på en mindre, knappt trafikerad väg.


Nere på frukoststället strålade vi samman med våra grannar, Nathan och Natasha.


Vi var hemma igen vid tolvtiden och Shadow, som nog inte är van vid långpromenader, låg och flämtade under tak.


Han har ett läskigt sår på ryggen. Tydligen hade han och en dusky leaf-apa rykt ihop.


Gräset nedanför vår tomt är hur högt som helst så nu är det dags att klippa det igen.


Det var som om Shadow kände på sig att vi skulle åka idag för blicken lämnade oss inte en sekund.


När vi skulle åka var det med blandade känslor. Vår granne i villa 1, Pete, framstår mer och mer som en psykopat. Pete tyckte att Shadow skällde för mycket och satte på honom ett halsband som gav honom en stöt varje gång han skällde. Som tur var plockade några andra grannar bort det ganska omgående. 

Pete och hans fru har dessutom en enormt stor hund som ser ut som en varg.En dag hittade Pete en kattunge på motorhuven och slängde den till sin hund och sade åt den att döda katten. När kattungen bets ihjäl stod Pete och ropade: Good boy! Good boy! Vår trädgårdsmästere stod brevid och såg det så vi har det från säker källa. Nu försöker han dessutom få en bonde att odla fyra meter hög bambu nedanför oss så att vi inte ska ha någon utsikt. Han har länge försökt sälja sitt hus och vill väl få mer betalt som enda hus med havsutsikt... Det förstör så mycket med en sådan människa i närheten...