01 februari 2022

Ansökan om hemkarantän och middag hos "grannarna"

När vi nu för tredje gången reser in i Malaysia under covid så vill vi inte hamna på hotell igen. Första gången var det det enda alternativet med två veckor på hotell. Gång nummer två ansökte vi i god tid om hemkarantän men fick inget svar förrän efter elva dagar på hotell. Nu gör vi ett nytt försök, tredje gången gillt. Man får bara ansöka tio dagar innan man kommer så idag var det dags. Varför göra något lätt? Det tog ungefär två timmar att fylla i ansökan och alla foton och dokument fick max vara 250 kb, vilket innebar att allt utom biljetten var tvunget att minskas ner... Grrrrrr. Nu är det i alla fall inskickat och vi väntar på svar. Får vi det inte innan vi åker måste vi boka hotell ändå. Man kan sedan fixa till det på flygplatsen vid ankomst, men kommer inte med flyget utan hotellbokning. Då tjänar ju någon pengar på det. Är det uträknat så eller..?


Pratade så klart med pappa idag och det visade sig vara massor med snö ute. Det måste ju ha kommit precis efter jag reste igår. Hade varit fint att se, men jag tror att alla Lerumsbor helst hade skippat det.


Här i Maidenhead var det nästan vår i luften och för första gången i år fick jag lust att ge mig ut och springa. Det finns ju en fin slinga i skogen på ungefär 2 kilometer.


Det blev tre varv och sedan lite extra så totalt sju kilometer. Helt underbart. Orkade springa mer än jag trodde även om det blev inslag av gång då och då.


På kvällen blev vi hembjudna på middag till Anna och Erik. De lagade en väldigt god torskrätt med purjolök och bacon. Mums!


Den här godingen låg vid våra fötter hela middagen. Han gillar sällskap!


Nu önskar vi att Fredrik blir frisk snart också så att vi kan träffa även honom innan vi åker tillbaka. Han verkar ju vara på bättringsvägen och strecken på testen blir svagare och svagare.