21 april 2011

Langkawi med Anna 23-26 mars, dag 4

Så var det dags för vår sista dag på Langkawi. Vi vaknade till ett strilande regn och fick sitta inomhus och äta frukost.

Idag var det Earth Day och för att fira detta skulle de ha en ceremoni och plantera träd och buskar på Frangipani och vi gäster fick gärna vara med.

Med tanke på hur många gånger vi har bott här tyckte jag det var en rolig sak att göra och var med och planterade ett litet träd alldeles nära entrén.

Vi gick sedan runt och fick plantera buskar på ett par ställen till innan det bjöds på kaffe och kaka inne i restaurangen. Kul idé!

När det började bli dags för lunch traskade Anna och jag iväg till Sun Café för att äta. Där blev vi varmt välkomnade av Shasha, en transvestit som jobbar där. Han kände igen Anna sedan tidigare och vi höll på och skojade med varandra. Det slutade med att vi blev bjudna på dessert. Alltid lika mysigt ställe att gå till med god mat och trevlig personal!

Gick sedan hem och packade det sista och jag hann med att lösa ett litet suduko.

När vi gick bad jag att få tala med managern. Hade fått höra att de norska paren i stugorna brevid betalade 560 rm och vi 700 och med tanke på hur mycket vi har bott där ville jag diskutera vårt pris. Han var totalt oförstående och blev bara sur. Marriott och Ritz Carltson kostar under 500 rm och de är femstjärniga. Det är inte Frangipani. Tyvärr tror jag inte vi kommer att boka in oss här mer, men det var inte riktigt samma sak denna gång. Nästan all personal har slutat. Det var bara tre personer vi kände igen. Det har ju just varit det som varit kul när vi kommit tidigare, med att vi har känt alla här. Lite sorgligt! Anna och jag hade i alla fall några riktigt mysiga dagar!

Langkawi med Anna 23-26 mars, dag 3

Nästa morgon vaknade vi till grå himmel och lite lätt regn så vi lade oss under tak och läste lite. Här är det ju skönt för det är fortfarande varmt.

Utsikten är fortfarande lika fin.

Det blev lunch på hotellet även denna dag.

Sedan traskade vi iväg till Alun-Alun Spa för ännu en massage.

Idag provade vi att få en inpackning på hela kroppen och sedan bli inlindade i bananblad. Det måste ha sett väldigt roligt ut.

Efteråt gick vi iväg och handlade lite tax-free att ta med hem till Kuala Lumpur.

På vägen hem passerade vi Sun Spa där vi var första dagen.

På kvällen hade vi bokat bord på Beachgarden och tog taxi dit. Detta ställe ägs av en tysk, ligger precis på stranden och har jättegod mat.

Lite rosa hade vi blivit, matchar nästan duken.

Maten var fantastiskt god. Denna gång blev det kycklingpaté och sedan tigerräkor i vitlök.

När vi kom tillbaka till hotellet hade de ett band som spelade och sjöng. En av gästerna fick komma upp och sjunga. Så frågade de om någon annan i publiken ville komma upp och jag pekade glatt på Anna.

Efter flera sånger så fick hon stora applåder utifrån baren. Alltid lika roligt att lyssna på henne :)

Langkawi med Anna 23-26 mars, dag 2

Torsdag morgon vaknade vi till strålande sol och gick bort för att äta frukost vid halvtio.

Vi parkerade oss sedan på varsin solstol och bara njöt. Det är konstigt hur det blir att man bara solar på semestrar. Det händer aldrig att vi bara går ner till poolen hemma... Anna hade en bok hon behövde läsa för engelskan, men det dröjde inte länge innan hon hade somnat med boken över ansiktet. Den lilla näsan och hakan blev lite brända efter det.

Så kom det dåliga vädret igen och efter lite lunch traskade vi iväg till det andra spastället, Alun-Alun Spa, som ligger ett par hundra meter utanför hotellet. Anna jobbar så hårt i skolan nu så det var mysigt att göra en riktig tjejresa och bara göra massor av saker som skulle få henne att varva ner och koppla av.

Den här gången testade vi ett avslappnande bad innan massagen. Ett fint träbadkar var fyllt med varmt vatten med olja i och massor av rosenblad.

När vi kom hem var det dags för American Idol så vi bänkade oss framför tv:n en stund. När det var slut gick vi efter stranden bort till Lighthouse. Restaurangen ligger så mysigt, men köttet vi beställde, som skulle vara medium rare, var hur genomstekt som helst. Det blev till att göra om i köket, men sedan blev det bra.

Gick sedan längs vattnet tillbaka till Frangipani i månskenet. Så underbart att vara vid havet!