05 september 2013

En regnig torsdag i Mont Kiara

Snälla vänner vad det har regnat de sista dagarna. Himlen öppnar sig och det vräker ner. Normalt är det ljust mellan sju på morgonen och sju på kvällen här, men idag var det väldigt mörkt när jag körde Fredrik vid åttatiden.




Väl hemma igen vräkte det in regn i garaget också. Vindbyarna var kraftiga och man fick passa sig så man inte blev blöt. Skulle ner på stan på styrelsemöte med Swea klockan tio. Valde att ta taxi, för det blir så enorma köer när det regnar mycket och är tidigt på morgonen. Går ju an att lyxa sig här när taxi knappt kostar något.



Åkte på eftermiddagen iväg för att hämta Fredrik på skolan och det var kul att se lite av hans fotbollsträning.



Var iväg för att fixa ärenden men som det är här i bland så var flera saker slut och jag kom hem efter att ha uträttat ungefär hälften. Michis 50-årspresent är nog fixad nu i alla fall :) Fredrik satt och filade det sista på sin ansökan till National Honor Society. Det är en förening som nog finns på alla amerikanska skolor. Du blir uttagen att söka om du har tillräckligt bra betyg, men sedan skall du skriva ett brev om dig själv samt fylla i ett formulär om hur du är som akademiker, ledare, god medborgare utom och inom skolan. Det tar sin tid med ett tresidigt formulär och sedan ett brev. Fredrik sökte förra året, men kom inte med då han inte hade tillräckligt med välgörenhetssaker med. Hoppas det går vägen i år.

Fick idag veta att vår förra maids, Emma, systerdotter har varit tvungen att åka hem till Filippinerna. Hennes pojkvän sedan sex år är tydligen jättesvartsjuk. När hon kom hem efter besök i Sverige i somras misshandlade han henne i tre timmar. Hon flydde och bodde hos en familj hon jobbat åt. När hon var ute och gick i området, var han där och bevakade henne och försökte dra in henne i en bil. Nu vågade hon helt enkelt inte vara kvar. Vilka hemska typer det finns. Stackars tjej också för hon behöver verkligen pengar till sina barns utbildning. Livet är väldigt tragiskt ibland!