22 mars 2017

Jobb med Annas biljett

En mycket tålamodskrävande dag kan man kalla denna. Jag skulle fixa verifiering av mitt bankkort hos Korean Airlines och det var lättare sagt än gjort. Vi skall nog sluta göra betalningar för varandra och istället sätta in pengar så var och en bokar med egna kort... Så här är dagens historia.

Jag hade betalt Annas biljett med mitt RHB kort och det är ett vanligt bankomatkort med visafunktion. Problemet är att det inte har mitt namn på kortet utan bara det 16-siffriga numret. Fick därför börja dagen med att gå till banken och be dem om ett brev där de bekräftade att detta nummer hörde till mig och mitt passnummer. Därefter fick jag åka hela vägen ut till KLIA, den internationella flygplatsen, för att gå till Korean Airlines och fylla i ett speciellt formulär samt visa upp mitt kort, brevet från banken och mitt pass. Till saken hör ju att banken redan gör en koll genom att skicka en kod till min telefon så risken att någon använt mitt kort är ju i princip obefintlig. Var ute på flygplatsen vid halvelva bara för att upplysas om att Korean Airlines har bara öppet sitt kontor när de har flyg så välkommen tillbaka nio ikväll... På tåget igen och tillbaka till KL. Suck.

Åkte till jobbet för att fixa undan så mycket som möjligt. Det blev också lunch på en ny food court som öppnat nu när den gamla har stängt och idag provade vi arabisk mat.




Hemma igen vid sextiden, middag med Michi och sedan satte vi oss i bilen vid strax efter åtta för att köra den nästan en timmes långa vägen ut till KLIA...igen. När vi var relativt nära hade det hänt någon olycka eller ett vägarbete och det blev tvärstopp i trafiken en halvtimme. Tankarna hann komma att vi kommer aldrig att bli klara med detta. Vi måste dessutom lösa det idag eftersom vi åker till Japan imorgon. Till slut kom vi i alla fall fram, Korean Airlines var öppet och världens löjligaste papper fick fyllas i. Fick skriva Annas namn, flight-nummer, mitt namn och min signatur. Mannen bakom disken kollade mitt kort och pass och skulle sedan lägga in allt i systemet så Anna inte får problem när hon flyger på fredag. För säkerhetsskull tog jag kort på blanketten och skickade till henne så att hon kan visa upp det. Nu är vi i alla fall klara!!!



Väl klara tyckte vi att vi var värda en kall öl på Home and Away. Anna skickade meddelande om skottlossning i London och att hon och Fredrik var ok. Tydligen har IS tagit på sig ansvaret.




Vi hann plocka fram alla kläder inför resan i morgon också så kan jag bara packa ner det i varsin väska imorgon. Skall bli kul att resa bort tillsammans. Nu har vi ju varit ifrån varandra nästan tre veckor förutom 3-4 dagar.