05 juni 2009

Avskedsfester för vänner som reser

I veckan som gått har ett par dagar ägnats åt vänner som reser härifrån. Det är väl baksidan av det annars så goda livet vi lever här i KL. Barn förlorar sina nära vänner och vi vuxna likaså. Även om man vet att man kommer hålla kontakten med några så är det omöjligt att göra det med alla, speciellt för barnen som har så många skolkamrater som flyttar runt. Anna har ca 20 klasskamrater av 50 från årskurs 9 som flyttar nu! Bland andra Oscar Schäfer som ju spelade gitarr i samma band som Anna. Två av fyra bandmedlemmar flyttar så nu blir det väl antagligen inget till hösten.

I måndags hade jag och Pia ordnat en lunch för Anna-Karin som med sin familj flyttar till Moskva. Det låter ju jättespännande. Eftersom de dessutom kommer från Lerum så känns det ju väldigt säkert att vi kommer att träffas igen. Dessutom lockar ett besök i Moskva!

Vi var ett gäng på drygt 15 personer som firade av henne på Vincenzo i Bangsar Baru. Vi hade samlat ihop till en antik skål som dykaren Sten Sjöstrand hittat utanför östkusten här. Skålen är daterad år 1460, dvs före tiden innan Columbus upptäckte Amerika. Rätt häftigt att man kan få äga något sådant! Tanken var att presenten skulle representera lång och varaktig vänskap.


På tisdag kväll sedan så firade vi av Jeanette. Det är ännu inte helt säkert var de kommer att hamna och har vi extra mycket tur så kan de hitta något i Malaysia, även om det väl inte direkt finns något som tyder på det just nu. Vi var ca 15 personer även denna kväll och firade av henne på La Suisse uppe vid Damansara Plaza. Anders är kvar och jobbar till siste september så vi får väl en chans att säga hejdå till dem efter sommaren när de vet lite närmare. Karin och jag var ju och hälsade på Jeanette när hon bodde i Melbourne, så hon skall inte tro hon kommer undan nu heller :o)