17 oktober 2010

Med Jessika till Nilai

Tisdagen den 5 oktober startade vi med ett Sweamöte hemma hos Monica Grill. När vi var klara stod Jessika utanför och väntade på mig för att åka tilll Nilai. Hon åker ofta dit, men det var första gången för mig. Nilai ligger ca en halvtimme söderut mot Singapore.

Här pratar vi om ett väldigt, väldigt lokalt ställe att handla på. En tisdag så här var det inte speciellt mycket människor, men tydligen blir det mycket på helgerna. Vi startade med en utomhusmarknad under tak. Det blev väldig uppståndelse när två blonda skandinaver kom och tittade på sakerna och dessutom talade malaysiska båda två.

Här fanns allt att handla från madrasser till små paviljonger att sätta i trädgården. Det fanns inredningsbutiker, bröllopsaffärer, butiker med stenar till trädgården - allt man kan tänka sig och lite till. Priserna - nästan gratis.

Jessika tog med mig till KK Home Deco, en affär som i skyltfönstret såg ut som en engelsk Laura Ashley-butik. Allt var blommigt. Längst in i hörnan var flera hyllor som antagligen ingen annan ville ha men som vi tyckte var snyggt. Enfärgade tallrikar och skålar i vitt och röda till jul. Fina koppar och till och med små glöggmuggar. En full kundvagn gick på ca 150 ringgit :)


När vi sedan skulle hem var bilen helt överfull och jag fick krypa under en matta för att komma in på mitt säte. Väldigt nöjda var vi efter en jätterolig dag.