20 juli 2019

Heldag i London och gradueringsmiddag för Fredrik på Roka

Första frukosten i lägenheten. Riktigt mysigt!


Efter maten gick vi ut för att utforska området vi bor i. Vi gick bort mot Shad Thames, en sträcka mellan Tower Bridge och kanalen som går in mot Bermondsey. Tower Bridge ser ut som något ur en saga. Hela området runt omkring ser ut att vara hämtat ur någon bok av Charles Dickens.


Vi gick sedan bort till Borough Market, knappt två kilometer bort. En ny affär med kakaoprodukter hade öppnat och de serverade också varm choklad i olika varianter. Jag provade en med chili och Michi en med salted caramel.



Vi skulle möta Anna och började promenera tillbaka och kom till något som hette Hay´s Gallery. Som ett stort torg med butiker och restauranger med tak över. Där blev det god sallad på Café Rouge.


Anna kom och vi fortsatte vår promenad. Kanalen in från Themsen, som var torr när vi gick i morse, var nu fylld av vatten. Tydligen skiljer det åtta meter med tidvattnet. Rätt ordentligt!


På kvällen var det dags för middag med Fredrik. Anna hade tipsat om en takbar som hette Radio Roof Top. Svårt att få plats, men till sist fick vi ett bord. Här blev det champagne och skål för Fredrik.


Vi fortsatte sedan lite längre in på The Strand, till Roka.


Här serveras fantastisk japansk mat och vi fick för första gången prova edamame med chili och sesamfrön. Det var otroligt god mat!


Fredriks kompisar José och Mateo dök sedan upp och vi gick ut och tog en öl på en närliggande pub. Efter det var vi redo att åka hem och sova. Så roligt att ha fått fira Fredrik ordentligt. På tisdag blir det själva ceremonin.