23 december 2022

Anna och Erik till Holland och här görs det julmat

Vid åttatiden i morse åkte Anna och Erik iväg till flygplatsen för att resa ner till Utrecht och gå på Jousts bröllopsfest.


Vår ren, som jag satte ut igår, låg på marken idag. Något rådjur som kände att han inkräktade?


Ett lätt snöfall började dagen och det låg ett tunt, tunt lager på terrassen.


Griljerade skinkan och städade och sedan ringde pappa. Han skulle ner till Lerum så då hängde jag med och tog en liten paus. Alltid lika mysigt!


Fortsatte sedan med maten och nu är revbenen i en ny marinad med lite sirap i. Låter gott!


Årets grönpepparpastej är också klar. Pappa och Bärbel frågar alltid efter den.


I år slog jag in alla paket redan på morgonen så framåt kvällskvisten var vi klara i god tid. Det är ju alltid lite att fixa på julaftons morgon, men nu hade vi inget kvar. Vi bänkade oss framför Bingolotto som vanligt. Vi härdade ut fyra omgångar, men sedan var vi så trötta så vi gick och lade oss. De går ju att rätta i efterhand och det är bättre att vara pigg imorgon.


Anna skickade bild på Erik med två av hans bröder. Joost, till vänster, blev glatt överraskad när Anna och Erik dök upp. Vilken rolig överraskning.


Pluto har det bra på sitt hunddagis. De verkar helt fantastiska!!


Fredrik var i Luxemburgs katedral och tände två ljus, ett för mormor och ett för farfar. Fint gjort!



Alla har det bra och imorgon är det julafton. Vi blir tio personer hemma hos oss i år. Vi får anledning att fira Nicole, som igår fick besked att hon kommit in på universitetet i Lund. Nu får vi en barnmorska i familjen.