31 december 2023

Nyårsafton i Sälen

Nyårsafton startade med skidåkning för Fredrik, mig, Madeleine, Louise, Tilde och Tobbe. Kallt, ruggigt, blåsigt och dimmigt kan man väl sammanfatta det som.


Det blev varm choklad på toppen igen. Man behöver verkligen få lite varmt i sig!


Vi strålade samman med Catrin och Ola som tog med oss till Sälenstugan där vi skulle äta nyårslunch. Härligt att kunna åka skidor ända fram.


Det var restaurang i två våningar och proppfullt. Tydligen skulle de ha fyra sittningar under dagen. Otroligt att kunna fylla ett ställe så.



Catrin tog ett par foton på hela gänget. Startar med Erik, Tilde, Louise och Fredrik och på andra sidan Philip, Malin, Anna och Alex.


Hos oss satt Ola, Madeleine, jag, pappa och på andra sidan Tobbe, Michi och Catrin. Vi hade fått välja mellan wienerschnitzel och torskrygg. Vi åt torskrygg och den var jättegod!


Vår bil ser ut så här och blir mer och mer igenisad för varje dag. Man förstår hur kallt det är!


Halvåtta var det dags att samla alla femton hemma i vårt hus. Lite skillnad i klädsel!


Vi startade med gratinerad hummer till förrätt. Alltid gott!


Stugan är för tolv personer och med långbordet fick vi alla plats tillsammans. Roligt att inte behöva dela upp sig.



Michi och Erik hade fixat oxfilén i Michis nya Sous vide. Det blev riktigt bra!


Innan tolvslaget kunde champagnen bara sättas direkt ut i snön så var den kall. Alla hade med sig skumpa så det fanns i överflöd...



Alla fick pälsa på sig vid tolvslaget för att gå ut och skåla och se på fyrverkerierna. Stackars Pluto gillar dem inte.



Kvällen bestod sedan av prat och musik, men även lite "beer pong" hann vi med. Vem ser vi i motståndarlaget om inte pappa...


Jag och Madeleine fick vara med i lag Louise-Fredrik. Vi vann!!


Annas karaokemaskin kom fram och alla fick sjunga något, parvis eller själva.



Bejublat framträdande när Erik och Madeleine sjöng på holländska!


Anna hade dekorerat fint i stugan med ballonger och glitter.


Här fick vi ett familjefoto på den nya generationen Cederkvist.


Även Michi och jag fick vara med, lite finklädda. Vilken otroligt lyckad och trevlig kväll det blev.


Det är alltid lite speciellt med nyår och man vill göra en reflektion över året som gått.

Årets största händelse var naturligtvis att Anna och Erik gifte sig och att Erik har blivit en ny Cederkvist. Så roligt att han valde att ta vårt namn och att pappa och Helene med familj och många andra kom och firade i dagarna tre. 

Fredrik firade vi i maj då han hade sin ceremoni för ICAEW, Institute of Chamber of Accountants for England and Wales. Också ett stort ögonblick att få vara med om. 

Anna fyllde dessutom 30 i år. Hur kan vi ha så stora barn??? 

Michi fyllde också 60 vilket vi firade stort med barnen och Madeleine och Tobbe i Glasgow. Verkligen mycket som hänt familjen i år!

Som vanligt har vi rest mycket. Året startade med barnen i Chamonix och slutade med dem i Sälen. Däremellan har vi besökt Malaysia, Sverige, England, Spanien och Maldiverna. 

Vi har träffat vänner vi inte sett på flera år: Lindells, Lunnings, Kronstrands och Melbis, KL-familjer som vi lärde känna när vi flyttade till Malaysia. Vi har också träffat andra vänner mer än någonsin då vi varit mer i Europa. Besöken har haglat tätt både i England och Spanien.

Korvkurs, ölprovning och lerduveskytte - vi har fått många nya kunskaper och testat mycket nytt 2023. 

Jobbet med våra hem har fortsatt. Gästrummet i Almaspuri är nu klart och tömt och många väskor har burits under våra resor för att få saker på rätt plats. En lägenhet till är såld, vilket är ett bekymmer mindre.

Kort sagt så har det återigen varit ett händelserikt år. Mer tid har spenderats med familjen både i England och Sverige. Inget kan väl vara bättre. Vi ser fram emot att fortsätta på den inslagna väge med mer tid i Europa och mer tid för vänner och familj på den sida jorden också under nästa år. Med tacksamhet och nyfikenhet ser vi fram emot 2024!