03 februari 2014

Snö i Madrid - sista dagen här

Snö i Madrid, tänk det trodde jag aldrig. Från klockan nio i morse dalade stora, mjuka flingor ner och smälte direkt på marken. Igår var det tio grader ute och idag en. Strumpbyxor på igen, inte ett klädesplagg jag saknat direkt...



Anna tog lite foton också innan det var dags att packa ihop och gå till skolan för de första, riktiga lektionerna. 



Spännande och riktigt nervöst. Under deras första lektion, som var marknadsföring, var de de enda utbytesstudenterna.



Jag hade en lugn förmiddag och började packa väskorna. Ställde sedan ut soppåsarna innan jag promenerade mot metron. Lustigt hur man här ställer soporna utanför sin dörr och sedan kommer vicevärden och hämtar upp dem. När jag nästan var framme vid metron insåg jag att jag gick utan handväska. Hade varit så koncentrerad på soporna och att fotografera så att jag inte märkte att jag gick tomhänt vidare. Det blev till att springa hem igen för att hämta den. Bra motion i och för sig med tanke på all mat man äter här.




Mötte Anna och Paige vid Sol. De hade håltimma mellan 13.30 och 16 så de hann med en lunch på stan. Vi gick till La Casa del Abuelo som jag läst om på internet skulle vara ett bra ställe just för tapas med räkor. Äntligen fick vi testa en Gambas al ajillo och det var den godaste jag någonsin ätit!!



Efter att man beställt dem gick den äldre mannen iväg och fräste upp räkor, chili och vitlök direkt och serverade det rykande varmt.





Fick ta ett foto på Anna och Paige utanför. Paige fick ju aldrig prova räkorna eftersom hon är vegetarian, så vi promenerade ner till Plaza del Sol så hon fick köpt en vegetarisk pizzabit. Ett paraply inköptes också då snön började övergå i regn.



Tjejerna stack tillbaka till skolan och jag gick ett par timmar själv på stan. Passerade den här söta leksaksaffären som hade en ingång för vuxna och en för barn.




Det blev sedan besök i Desigual och diverse andra affärer längs en av gatorna. Gick till Fnac igen och köpte även Anne på Grönkulla på spanska. Det är ju smart att köpa ungdomsböcker som man kan redan innan. Då blir det lättare att förstå. Har blivit så sugen på att lära mig spanskan igen. Kollade Instituto Cervantes i Kuala Lumpur för att se vad de har för kurser.

Handlade så attv i kunde göra pasta på kvällen hemma. Anna gjorde Carbonara och vi fick en sista god middag tillsammans alla tre innan det är dags för mig att lämna tjejerna imorgon.



Pastan blev jättegod med lök, svamp och broccoli.



Eftersom Paige är vegetarian fick baconet komma vid sidan av, men det gick ju bra!



Vi avslutade kvällen med att titta på de två första avsnitten av American Idol som kört igång igen. Det har varit sex avsnitt så det är lite kvar att titta på för att komma ikapp. Roligt att det har börjat igen.

Paige avslutade kvällen med att baka chocolate chip cookies inför sin systers ankomst imorgon. Besöken avlöser varandra.


Packningen är nu klar och det är snart dags att sova.