26 juli 2013

Åsa på Rörtången

Fredrik skulle klippa sig idag och Michi och jag åkte in till Kungälv och lämnade av honom hos frisören brevid Maxi. Klockan 11 dök Åsa upp och vi skulle gå på Kungälvs Vikingamarknad tillsammans. Michi hämtade upp Fredrik efter en timme och stack hem. Inget för grabbarna...

När vi gick på marknaden stannade vi på ett ställe och tittade på klänningar. Jag försökte pruta, men de hade fasta priser och jag förklarade då att jag bor i Malaysia och där prutar man ALLTID. Försäljaren stelnade till och sade: "Malaysia?" Det visade sig att han var från Indonesien och helt plötsligt stod vi där och pratade malaysiska och indonesiska i en salig blandning och förstod varandra så bra. Helt underbar situation. De såg lätt förvånade ut alla som jobbade i ståndet :)

Efter en stund på marknaden bestämde vi oss för lite lunchfika och satte oss på Ruts Café på gågatan.


Väl hemma igen framåt tretiden blev det alkoholfritt rosévin som Åsa hade med sig. Måste säga att om hon inget sagt skulle vi inte märkt något. Alkoholfria viner har verkligen blivit mycket bättre.




Vi hade också köpt med oss lite godsaker från fiskbilen inne i stan. Måste ju hinna med kräftor en gång till innan vi åker tillbaka!



Det blev en riktigt god middag som följdes av ostbricka. 


När vi nästan hade avslutat middagen kom Lena och Peder förbi och tog ett glas vin. Så dök Johnny upp med Matilda och senare även Mariana, Sanna och Leif. Det blev fullt hus och en sen kväll, men det är så fantastiskt roligt med alla dessa spontana besök och hur lätt man umgås här!!!