13 september 2009

Hemma i KL igen

Väl hemkommen igen från resan till Hongkong började halsen att spöka. Till slut lät jag som om jag ensam druckit minst två flaskor whisky - rätt intressant röst egentligen :o) Eftersom det inte verkade släppa av sig själv blev det ett besök hos läkarna här i närheten - Global Doctors.

Sjukvården här fungerar fantastiskt. Man åker till läkarmottagningen - utan tidsbokning - anmäler sig och får sedan vänta mellan 5 - 30 minuter max. När domen är avkunnad går man ut till kassan för att betala. Ett ordinarie läkarbesök kostar då 30 ringgit, dvs ca 60 kronor. Träffar man en specialist är man uppe i 100 ringgit. I kassan får man sedan ett litet set med de mediciner man "behöver". Man skall ju vara medveten om att detta är privat läkarvård, så man får säkert med sig mer än man behöver ibland. Kan nästan känna sig sjukare om man får en hel påse när man går därifrån ;o)

Denna gång blev det en flaska med halsgurgling, mentholkristaller att blötläggas i vatten och inandas ångorna från samt antibiotikatabletter för fem dagar. Intressant! Har faktiskt bara använt tabletterna och det verkar ha varit fullt tillräckligt...

I övrigt har veckan gått i badrummets tecken. I måndags började kakelsättningen och det går sakta framåt. De beställer ju dock efter millimetern och av en bård saknades åtta bitar. Det gäller att hålla sig hemma och noggrant följa varje steg så att inte något hamnar på fel ställe eller på fel håll. Frågorna är många, dammet yr i lägenheten och de 10-14 dagarna är nu uppe i tre veckor och ännu är det inte klart. Efter sex år i Malaysia rycker man lite på axlarna och inser att detta anade vi nog redan från början. I går, 12 september, smetades fogmassan på och vi börjar se slutet. Nu skall duschväggar in, skåp, toaletter, handfat och speglar upp och slutresultatet blir förhoppningsvis riktigt bra. Äntligen speglar i badrummet!!!

Om ca en månad har barnen höstlov i skolan och vi planerar att åka till Chiang Mai och Chiang Rai i norra Thailand. Här finns möjlighet att besöka den gyllene triangeln, rida på elefanter, åka båt på Mekongfloden och shoppa billigt. För att forska lite mer tänkte jag gå och köpa Lonely Planets bok eller någon annan om Chiang Mai-området. Fick hjälp av en tjej som jobbade i Popular´s bokhandel i Ikano Power center och fick följande intressanta och ack så malaysiska svar:
"Lonely Planet we have but out of stock. The others we don´t have..."
Öhhhh...va!? Skall man skratta eller gråta. Tolkning: De har endast böcker om Chiang Mai från förlaget som ger ut Lonley Planet. Några andra guideserier om området säljer de inte i den affären. Det värsta kanske är att man efter sex år snart faktiskt förstår vad de egentligen säger. Härligt att få sig ett gott skratt då och då!!!