21 juli 2018

Marknad på Rörtången och Madeleine och Louise på besök

Så var det dags för den årliga marknaden. Jag hade nästan varit tveksam till att vara med i år då det gick så dåligt förra året. Nu har jag inte gjort några halsband på ett helt år utan det har blivit massa annat istället. Var i alla fall med på uppstartsmötet efter midsommar och nu var det marknad. Jag hade tagit med många gamla halsband från Lerum, med pärlor och snäckor som inte är så modernt nu, för att rea ut. Var helt chockad efter marknaden. Det var så mycket folk vid mitt stånd hela tiden och jag sålde för nästan 5,000 kronor, vilket nog var bästa marknaden någonsin. Nu fick jag blodad tand!




I år var det tioårsjubileum för marknaden och vi hade ordnat lite extra. Det fanns gratis ansiktsmålning för alla barn och sista timmen hade vi trubaduren Martin Bagge som kom och sjöng Bellman och Taube. Gräsmattan var full med folk som satt och lyssnade och det var väldigt lyckat!



Maria Bergh är den som en gång drog igång marknaden och under alla år varit en eldsjäl. Nu när vi firade tio år hade hon köpt små Henkell Trocken och satt på bilder av var och en som varit med genom åren. Gulligt!






Michi var och hämtade Madeleine och Louise vid Kodemotet när klockan var ett och de kom ner till marknaden en sväng. När jag var klar vid tre så blev det fika uppe i vår trädgård.




Michi och Anna tog sig en liten eftermiddagslur, medan vi andra tre tog en promenad runt Rörtången. Skönt att röra på sig lite efter att ha stått nere på marknaden i fyra timmar.




När det var dags för middag blev det skaldjursbuffet med räkor, kräftor, skagenröra och annat gott. Det blir samma meny varje år de kommer, men jag tror alla uppskattar det lika mycket.



Till efterrätt hade vi köpt babbisar, glass med risöverdrag, på Coop. Då hade kylan krupit fram och vi fick sätta oss inne. Som alltid när vi träffas är det inte en tyst sekund och det känns som om vi sågs i går. Så roligt att Anna och Louise också var med och fick träffas. Det blir ju mer och mer sällan som man lyckas få med alla barnen också.