05 mars 2017

Helene och Thomas på middag

När jag vaknade i morse låg det ett tunt lager snö på balkongen och ute på gräsmattan. Vi fick ingen snö när vi var hemma i julas så detta är riktigt mysigt. Gissar att alla som bor här året runt inte är lika glada utan vill ha vår.


Michi och jag tog oss en promenad på förmiddagen och gick bland annat hem till våra "gamla" grannar, som bara flyttat några hundra meter. Anlo var hemma och vi fick en fika och en pratstund. Väl tillbaka packade vi våra träningskläder och åkte iväg till Partille Arena igen. Då var vädret mindre skönt. Det snöade och blåste i en hemsk kombination.


Det var knappt så att det gick att se ut när vi körde och temperaturen låg runt noll. Inte kul!


Hemma runt huset såg det nu riktigt vintrigt ut.


Satte igång med maten. Till varmrätt blev det teriyakikyckling enligt nytt recept. Den blev riktigt god! Den kommer vi att göra fler gånger. Det blev också en väldigt tunn äpplepaj som i receptet kallades äpplepizza och som serverades med glass och en hemmagjord kolasås med ingefära i.


För första gången på länge hade vi middag bara vi fyra, Michi, Helene, Thomas och jag. I alla år har alltid några av barnen varit med, men våra är nu i London, Victor var på väg hem från konsert i Stockholm och Nicole satt hemma med skolarbete. Alla var väldigt påpälsade på grund av vädret!


Det blev verkligen en supermysig kväll och Michi fick tillfälle att fira Helenes födelsedag lite i förskott då han inte kan stanna ända tills hon fyller.