28 december 2013

Dags att lämna Sverige för detta år

Nu har det varit två dagar fullspäckade med de sista ärendena. I morse åkte Anna, Fredrik och jag in till passpolisen för att hämta Annas pass som var klart. Jag passade på att göra ett nationellt id-kort. Vi skulle gjort ett till Fredrik också, men givetvis behövdes Michis namnteckning också, så vi får skjuta upp det till sommaren. 

Idag var Michi och jag runt lite. Var och tände ett ljus på mammas grav och stannade för att ta kort på Lerums kyrka. De har gjort om taket med kopparplåt och det har blivit väldigt fint.



Nästa stopp blev hos Åsa så att vi i alla fall hann säga hej innan vi åkte tillbaka. Hon uppvaktade Michi med 50-årspresent och hon och jag bytte julklappar. Jag fick denna otroligt söta giraff som hon hade virkat och sytt ihop. Åsa hade gjort en sådan till sin dotter Erika för ett tag sedan och när jag såg foton på den blev jag helt förälskad! Nu sitter den brevid min dator så jag kan titta på den ofta! Ja, jag vet - jag har ett stort barn i mig :)



Michi hjälpte till med att dammsuga innan vi åkte. Det var ett bra tag sedan sist :) Vi är bortskämda i Malaysia!




Pappa hjälpte till att köra ut oss till Landvetter. Incheckningen tog evighetslång tid för det var flera som var sena till ett plan till Paris som skulle gå före. Sedan var det strul med Annas biljett så vi fick justera namnet på den. Till slut var vi i alla fall inne och bänkade oss framför Sverige - Finland i JVM. Sverige vann även denna match. Det går bra för dem. På flygplatsen mötte vi även Lerumsfamiljen Schäfer som också var på väg till KL igen.



Väl ombord fick Anna vänta lite på sin plats. Brevid henne hamnade en man som flög för första gången i sitt liv. Nästan ovanligt nu för tiden. Han hade många frågor, men verkade inte rädd.



Nu är vi på väg tillbaka till värmen igen, även om jag alltid tycker att tiden hemma i Sverige går alldeles för fort...