13 oktober 2018

Tapestry Malaysia - vilken middag

Så var det äntligen dags för middagen Tapestry Malaysia som vi bokade för hur länge sedan som helst. Det lanserades som en middag för alla sinnen och man skulle sitta och äta i olika världar. Lät hur häftigt som helst. Projektet gick av stapeln på restaurang Enfin som drivs av James Won, en kock som jobbat på tre-stjärninga Michelinrestauranger i Japan och Frankrike. Vi skulle ta ett glas prosecco som fördrink, men de hade bara champagne för 170 rm per glas! Det fick bli ett glas vin istället.


När vi kom fick vi registrera oss och sedan visades våra namn på bordet. Stavningen kunde ju diskuteras :)


Kvällens meny bestod av fem rätter med vin kopplat till varje rätt.


James Won själv kom upp på en vägg och presenterade kvällens upplägg.


Maten var helt otrolig och det fanns inte mycket övrigt att önska. Bara uppläggen var hur fantastiska som helst. Här är våra små förrätter. Vackra!



En liten sorbet mellan rätterna för att rensa smaklökarna.


Ena sekunden satt man i palatsmiljö, andra under havet. Helt sjukt! Vi fick sedan in en hummersoppa som inte var av denna världen. Bara hur den serverades var som om den flöt.



Vi fick också blomkål toppade med rysk kaviar. Inte ofta man ätit det...


Innan nästa rätt kom det in en liten kumquats och när man öppnade skalet så var det en sorbetkula i.


Till varmrätt fick man välja fisk eller kött och vi tog wagyu. Såååå mört!


Rätt som det var satt vi mitt i Melakas stadsmiljö.


Efterrätten var en cocosdessert där de kom och hällde eld över glassen så allt stod i lågor. Vackert i det mörka rummet.


Små chokladkulor för att avsluta middagen med något sött. Idag slängde vi GI-dieten överbord och njöt av all denna fantastiska mat. En av de bästa middagar vi någonsin ätit.


Visst ser vi rätt nöjda ut :)


Det blev många matbilder idag, men det var så otroligt bra så det fick blir så. I november flyttar Tapestry vidare till Singapore och Enfin blir sin vanliga franska restaurang igen.