08 september 2016

Visum för Thelma

Startade morgonen med Pilates. Idag hade vi en ny tränare då Jules var i Singapore. Vi trodde vi hade blivit rätt duktiga, men snälla vänner vad jobbigt det var idag. Det finns tydligen olika nivåer... 

På eftermiddagen åkte jag och Thelma till immigration här för att förlänga hennes visum igen. Visumet går ut 17 september och vårt visum går ut 24 november så det kunde bli svårt att förlänga hennes mer än fram till vårt slutdatum. Jag tog inte med våra pass utan bara våra id-kort där det står att visumet går ut först 2018. Tyvärr hade de ju i sitt datasystem att våra visum går ut i november... Jag blev inkallad i ett förhörsrum i säkert en halvtimme. Tur att man har varit här ett tag så det inte blir obehagligt. Kunde visa på min mail och i expats system att vi skickan in om förlängning för fem år. Pratade lite malaysiska och tjänstemannen lyste upp. När han dessutom såg att jag var svensk försvann alla problem. Han hade tills för sju år sedan jobbat på ett företag och haft en svensk chef, och han måste varit bra, för plötsligt var alla problem borta och Thelmas visum förlängdes med ett år!!! I Malaysia går allt :)


På kvällen hade vi värvnings- och informationskväll om Swea för gamla och nya medlemmar och det blev hela 22 personer som kom. Vi träffades på Souled Out i Mont Kiara och det blev en jättetrevlig kväll!


Fem nya medlemmar gick med så det var ovanligt mycket vid ett tillfälle. Kul!!