19 augusti 2015

Till Shanghai för jobb och shopping

Tidig morgon, inte kul!!! Det är alltid jobbigt när man skall flyga tidigt för man sover aldrig riktigt bra. Jag vaknar hundra gånger och tittar på klockan att jag inte har försovit mig. Idag gick vi upp klockan fem för att åka ut till KLIA. Det fick bli frukost på flygplatsen.


Det tog fem timmar att flyga till Shanghai och jag hann med två filmer. Den ena var Pitch Perfect och den andra Divergent. Båda mer ungdomsfilmer kanske, men en rolig och en spännande. Vi blev hämtade av Michis leverantör Grace, åkte till hotellet och kastade in väskorna och sedan bar det direkt av till Han City på 580 Nanjing Road West. Killarna ville alla reka lite inför shoppingen på lördag. Fredrik skall köpa lite vinterjackor, byxor och skor är det tänkt.



Det slutade med att han passade på att beställa en riktigt snygg rock i ull och kashmir till den kalla vintern i London. Nu kommer han kunna se riktigt stilig ut :) 800 yuan, dvs cirka 1.000 kronor för den. Inte mycket att klaga på :)





Vi åkte direkt vidare till en jättetrevlig restaurang där vi fick en fantastisk kinesmiddag. Det kom in rätter hela tiden! Soppan serverades med ett litet ljus under så att den höll sig varm hela tiden.




Här är en bild på några av rätterna. Närmast är det bland annat duva. Man önskar ibland att de kunde skippa att lägga med huvudet på fatet...




En av kyparna hjälpte oss sedan att ta ett kort på oss alla sex. Grace kompis jobbar som finanschef på Andaz Hyatt och hade ordnat rum med personalrabatt. Väldigt snällt!!




Innan kvällen var helt slut gick vi fyra bort till en gågata som ligger alldeles brevid hotellet och hamnade på Paulaner för en liten kvällsöl.




Skrattade igen gott åt hur kineser gör. Här står två personer och filmar en tv-skärm som visar bandet som uppträder live i lokalen. Varför går man inte bort och filmar bandet direkt?????




Jag kan säga att vi somnade väldigt fort och väldigt gott när vi väl kom hem. Mycket sömn att ta ikapp...