09 augusti 2012

Från Ljusterö till Lindingö

I morse, onsdag, blev det en frukost ute i trädgården. Vädrets makter har varit med oss här på Ljusterö.


Vid tolvtiden promenerade sedan Karin och jag ner till hamnen och färjan. Robert hade åkt till jobbet i Kista ett par timmar innan. Stora, tunga moln tornade upp sig både norr och söder om Ljusterö, men vi hade fortfarande sol när jag gick på färjan för en två timmar lång tur in till Stockholms stad.





Väl framme i Stockholm traskade jag upp till SEB och lämnade in min resväska till Madeleine och gav mig sedan ut på stan ett par timmar medan hon jobbade klart. Ett av mina första stopp blev i Nespressobutiken som nu flyttat från Biblioteksgatatan till Kungsgatan. Tänkte se om de hade några specialblandningar, men det skulle inte komma förrän i september.


Vid femtiden mötte jag Madeleine igen och vi tog oss via flera butiker upp till Östermalmshallen. Efter att ha handlat ett par ostbitar tog vi ett varv där inne och jag höll på att svimma när jag såg priset på havskräftorna. De var till och med dyrare än hummer!!!


När vi hämtat oss från chocken bar det av till en italiensk restaurang som låg alldeles i närheten och vi fick oss en god middag.




Efter maten fick vi traska tillbaka till Madeleines jobb igen för att hämta min väska.  Det var tur vi hade en bit att gå för vi var så otroligt mätta och nästan i koma.



Det blev sedan tunnelbana tillbaka och jag fick användning för mitt 72-timmarskort jag köpt för 140 kronor på Ljusterö. Tunnelbana är ju ett av de bästa färdmedlen som finns och på nolltid var vi ute i Ropsten. Vi var fortfarande proppmätta när vi kom hem så osten åkte in i kylen. Både Louise och Caroline var utflugna så vi fick en helt egen kväll med mycket prat. Underbart! Så roligt att veta att jag skall vara kvar här i flera dagar. Michi har både ringt och skickat flera sms och verkar ta den ensamma papparollen på stort allvar. Inte vanligt att jag är borta så länge!