20 augusti 2016

Vi provar en ny fiskrestaurang

Det blev en lugn morgon där Michi tog lite sovmorgon och jag låg i en solstol och läste Roms Portar av Conn Iggulden. Det är första boken i en serie av fem om Julius Caesar. Har tidigare läst hans fem böcker om Djingis Khan och de var riktigt bra! 

Som alltid på Langkawi strömmar det in folk. Först på plats var Alan som inte gjort något av de han var ombedd att göra när vi var borta. Man MÅSTE vara här så de vet att man rätt som det är kan dyka upp. Han kunde inte ge några förklaringar till all röra vi upptäckte igår. Vårt internet fungerade inte igår och det visade sig att kablarna utanför huset var sönder. TM kom vid ettiden och fixade det. När jag gjorde frukost gick elen på hela gatan och efter ett par timmar dök Tenaga Nasional upp och fixade även det. Sådant funkar ju i alla fall! 



Michi var glad när han hade ett litet projekt idag som var att skruva ihop en hylla för utomhusköket.



Efter Alan kom Greg och Yvonne och slog sig ner en lång stund och sedan kom Katie förbi och meddelade att de gärna hängde med till den nya fiskrestaurangen ikväll. Greg och yvonne hade flyttat på spisen då det kommit massa vatten i närheten, men inte rört grillen eller fläkten...


På kvällen åkte vi så tillsammans till fiskrestaurangen. Vi hade laddat upp med öl och vin samt kräftbestick. Restaurangen är halal och serverer ingen alkohol. Man får gärna ta med bara man har egna glas - annars blir deras glas besmittade och måste slängas...


Väl på restaurangen fick man gå runt på baksidan och välja vilka sorter man ville ha. Sedan fick man även tala om hur man ville ha det tillagat, t.ex. räkor med vitök, krabba med curry osv.


Diskarna var fulla med godsaker i mängder. Restaurangen känns som det är fruarna till fiskare som driver den och säljer och lagar det deras män fångat natten innan.


Det fanns också en meny med olika tillagningar, men bara på malaysiska så klart.


Vi var hela sju peroner på restaurangen: Michi, jag, Jonathan, Barnaby, Sidney, Max och Katie. Det blev en hur trevlig kväll som helst som sedan avslutades hemma hos Spinks. Notan för färska skaldjur och fisk för sju personer slutade på 400 ringgit, dvs lite drygt 800 kronor. Inte klokt så billigt!


Anna skickade lite bilder från Sverige. Efter en lunch hos morfar blev det fika med farmor och farfar. På kvällen fortsatte det sedan med kräftskiva hos Angelika och Stanley och sedan blev det övernattning hos farfar. Alla tycker det är mysigt när barnen kommer hem.


Anna har verkligen fullt program - och det har väl vi med :)