08 januari 2013

Batu Caves och KLCC

För att se något annat än affärer åkte vi idag till Batu Caves. Det är en rätt imponerande staty som står framför! 272 trappsteg är det att ta sig upp för innan man når själva grottorna.


När vi själva gick med tunga steg och pustade och flåsade så kom det killar som bar tre backar dricka på huvudet och halvsprang upp och ner. Man kunde bara beundra dem!



Så här glada var vi när vi nått toppen av trappan.



Det är imponerande grottor och det är fascinerande att tänka på hur många människor gömde sig här när japanerna anföll under andra världskriget.



Här finns också många apor som blivit riktigt mänskliga i sitt beteende. Många knyckte vattenflaskor och försökte sedan komma på vad de skulle göra med dem.



Efter grottorna var vi redo för ett lite svalare ställe och vi tog oss ner till tvillingtornen som man måste se när man är här.



Det var riktigt skönt att få sitta ner och pusta ut lite medan Cathrine och Mariana gick och fotade lite.



Mariana ställde upp sig i parken bakom KLCC och tog kort vid den fina dammen.



När man kommer in är det en imponerande syn om man gillar shopping, annars kanske den är mer skräckinjagande :) Det blev lunch vid parken sedan och även ett besök i One Mont Kiara och Publika för att hitta iPads som var säkert 30% billigare här än i Sverige.



Ikväll hade vi gemensam middag alla tolv hemma hos oss. Det blev Thelmas goda kinesiska revben, kyckling med ingefära och olika grönsaker.




Kul att vara samlade alla igen ett par dagar, men nu är det dags för nya äventyr med färd ut i djungeln till Taman Negara för sju personer.