16 december 2012

På väg mot Sverige

Fick packat klart det sista idag och Fredrik satt med sin Värmdö Distans och fick skickat in sista uppgiften för i år innan jullovet. Skönt! Den extra svenskan på distans ligger alltid som ett mörkt moln över varje söndag och med tanke på hur mycket läxor det är i den vanliga skolan så är detta ingen populär uppgift, men är man svensk så är man och det är väl bra att hålla igång sitt språk och att vara behörig till svenskt universitet.

Strax innan nio kom Jeffrey och hämtade oss och vi åkte ut till KLIA. På alla skyltar blinkade det delayed när vi kom fram till incheckningen och inget verkade hända. Inget bra tecken. Snöoväder eller vad kunde det vara?  Ingen information gick ut till alla väntande passagerare.


Väntan kändes lång. Till slut tog jag mig fram till en disk och frågade vad som hänt. Då visade det sig att radarn i kontrolltornet i Jakarta hade slagits ut och all trafik hade fått omdirigeras. KLMs plan hade gått till Singapore istället. Vet inte varför det skulle orsaka så mycket försening i och för sig för det är ju närmare till KL från Singapre, men men...


Kön rörde sig otroligt långsamt framåt och till slut var det vår tur. Då visade det sig att planet skulle gå 02.00, drygt två timmar försenat och vi skulle missa vår anknytning till Göteborg. Biljetterna bokades om och istället för 08.20 så skall vi flyga 15.15...

Nu hade vi i alla fall blivit av med väskorna och kunde åka in och få i oss lite middag. När vi stod och skulle scanna vårt handbagage såg vi hundratals tjejer skrika och fota några som såg ut att vara ett koreanskt pojkband. Vi fotade dem lite i smyg. Googlade lite och det visade sig att den 11 december hade det varit tre olika koreanska pojkband och spelat i KL. Spännande!



Det blev en lång och seg väntan och inte förrän 03.30 satt vi på planet och väntade på att lyfta. Trötta var vi och det gick nog inte mer än fem minuter innan vi sov sött båda två.