31 december 2022

Nyår i Chamonix och ett nytt år till ända

Morgonen började med en tur till Chamonix Ski rental där vi hämtade ut all vår skidutrustning. Sedan bar det av ut i backarna. Det är inte jättemycket snö och alla backar längst ner är stängda.


Efter några åk i rätt isiga backar blev det lunch uppe på toppen.


Som alltid är det alltid otroligt vackert när man kommer upp på toppen. Här fanns det snö, men det var ändå väldigt isigt.


Michi hade först tänkt att vila idag. Han hade så ont i ryggen när vi flög ner igår. När vi väl hämtat ut skidorna så ville han ändå försöka och det gick riktigt bra. Ryggen mjukades väl upp under träningen.


Jag syntes knappt i snön i mina vita kläder...


Här har vi två av våra tre snowboardåkare. Fredrik kör detsamma. Erik har bara åkt ett par gånger tidigare och var nybörjare. Det blev lite avancerat ibland då de gröna backarna längst ner var stängda.


Michi och jag körde lite kortare idag för att skona hans rygg och hann med ett varv i den lilla byn.


Anna och Erik kom hem och hann med en liten avkoppling på balkongen. Det ser ju nästan vårlikt ut.


Ingen dålig utsikt från vår lägenhet.


När Fredrik och Lucy, de två mest entusiastiska av oss vad gäller skidåkning, kom tillbaka så blev det after-ski på Les Follies Douces. Vi lyckades komma över ett av de åtråvärda borden med eld i mitten.


Fredrik och Michi skötte servicen bra med att förse oss med lite after-ski-dricka.


Väl hemma var det dags att snoffsa till sig inför nyårsaftonen. Fredrik och Lucy hade handlat allt inför kvällens middag vad gäller mat och Anna och Erik kom välutrustade med champagne från London. Så här fina blev vi. En nyårsafton kunde inte ha firats bättre än tillsammans med dessa!


Det fick bli ett eget kort på oss tjejer också. Anna hade plattat mitt hår så jag såg ut som jag gjorde när jag var 30 - i alla fall i håret...


Bordet dukades upp med både köttfondue och ostfondue. Så smart här i Chamonix där man kan köpa allt för fonduen och även få låna grytan!


Det blev en fantastisk kväll och alla lyckades hålla sig vakna trots denna första dag med skidåkning. Så rolig kväll!

Så som alltid på nyårsafton kommer en liten sammanfattning över året som gått. Med några få ord kan det sammanfattas med resor, besök, bröllop, konserter, renoveringar och flytt. 

Januari började med resa till Maldiverna. Ingen dålig start på året. Vi besökte senare även England, Sverige, Spanien, Italien, Langkawi, Pangkor Laut och Palma de Mallorca.

Två bröllop var vi bjudna till i år: Daniele och Irina i Italien och Mikaela och Erik på Mallorca. Inte visste vi när inbjudan kom att Erik skulle fria till vår Anna i augusti och att ett nytt bröllop redan står på schemat inför nästa år.

Som alltid har vi omgett oss med massor med besök. Familj, släkt och vänner i en salig blandning. Roligt att ha fått över både Nilsons och pappa till Maidenhead, samt även Tobbe. Till Spanien kom Lars Leandersson, Karin och Pål Lunning, Madeleine samt Peter och Joanne Karlsson. Året har också präglats av oväntade besök av gamla vänner från KL som hört av sig. Otroligt roligt att återknyta vänskapen. Dessutom massor av roliga stunder med våra goda vänner i KL.

I år blev det många konsertbesök, något vi saknade under covid-perioden. Vi hann med en Kiss-konsert, ABBA med the Vocals, Callum Scott, Carmen, Sisters Sledge och Andrea Bocelli. En salig blandning.

Det jobbigaste under året var nog alla renoveringar. Badrum och kök i Spanien blev klara, badrum i England plus el och lampor fixades för att inte tala om helrenoveringen i Almaspuri med nedtagning av väggar, utbyte av alla vattenledningar och helt nytt kök och nya badrum. Där fanns det tillfällen när gråten var nära och orken var slut. Nu när allt är klart kan jag knappt fatta hur vi orkade. Dessutom packade vi och flyttade i princip allt själva från Hijauan. Så skönt att allt är klart och att vi även fått möbler skickade till både Sverige, Spanien och England. Nu känns det hemma var vi än kommer.

Sammanfattningsvis har det bästa varit att vi kunnat resa och träffa familjen "som vanligt" igen. Att få landa i Sverige och England och krama dem vi älskar. Att kunna gå ut och umgås på ett normalt sätt. Nästa år, 2023, blir ett stort år där vi ser fram emot Annas och Eriks bröllop i augusti. En milstolpe i både våra liv och deras. Dags att se fram emot och ta emot det nya året med öppna armar.