21 augusti 2015

Själv i Shanghai

Efter en god natts sömn och hotellfrukost så var det dags att ge sig ut igen. Idag blev det en färd till AP Plaza som Karin tipsat om. Åkte till Shanghai Science and Technology museum och blev sedan visad av en kinesisk dam vart jag skulle gå, ner i metrosystemet, för att hitta marknaden. Hon ville inte riktigt släppa mig sedan utan skulle följa med överallt. Gissar att de får provision om jag köper något och de tagit mig till butiken. Fick bestämt säga ifrån att jag ville gå själv! När jag ett par timmar senare skulle därifrån vräkte regnet ner och jag hade inget paraply. Taxikön var med tio personer före mig så jag kom till hotellet som en dränkt katt.


Lite senare på eftermiddagen gick jag till en bankomat. Här fick man gå in i ett bås där man kunde låsa dörren bakom sig. Glaset var frostat så ingen kunde se vare sig pinkod eller hur mycket pengar man tog ut. Det kändes väldigt säkert!!!




Under dagen hade killarna fortsatt sitta i möten...



 ---och besöka fabriker. Spännande att se hur hela tillverkningsprocessen går till!



Michi skrattade gott när han fick in en "Big Boss Beer" till lunchen.


När både de och jag var tillbaka på hotellet blev det lite Happy Hour på hotellet och sedan var det dags för middag. Alla var vid det här laget sugna på något annat än kinesiskt och vi hamnade på en italiensk restuarang.




Här fanns det pizza med pekinganka. Michi provade den och den var otroligt god. Kan bara finnas i detta land :)



Det blev en sista öl på Paulaner innan vi traskade tillbaka till hotellet. Fredrik och Jakob valde att stanna ut lite längre, men vi somnade sött hemma.