02 februari 2016

Asiatisk katt på skrivbordet

Michi har ju haft personlig träning med Sara under ett halvår drygt. Jag har alltid tränat mycket, men mest cardio, inte så mycket muskler så jag tänkte prova Sara några gånger. Idag var första gången. Snälla vänner! Jag var som en liten hög efteråt och jag kan bara tänka mig träningsvärken jag kommer att få. Inte nog med att det var intensiva övningar, hon hade ingen paus emellan. Det vara bara direkt in i nästa maskin eller lyfta nästa vikt. Har nog aldrig varit så trött efter ett styrkepass!



Samlade ihop det som var kvar av min stackars kropp och åkte iväg till 1 Utama. Fick köpt de sista burkarna de hade kvar och skall nu sätta mig att packa pärlor för fullt igen. Gick även förbi en affär som sålde de här japanska katterna. Vi har alltid skrattat gott åt dem för de är ju inte speciellt vackra. 




För asiaterna betyder i alla fall dessa katter mycket beroende på hur de står och vad de har målat på sig. Jag var helt enkelt tvungen att nu, vårt trettonde år i Malaysia, anpassa mig till kulturen och köpa två små katter. En till kontoret och en hem. Som de ser ut här så betyder det:

Höjd höger tass: Drar till sig lycka
Höjd vänster tass: Drar till sig mer kunder och bra relationer
Tassarna nära ansiktet: Drar till sig glädje
Gyllene bjällra: Man får mer tur
Båtar målade på magen: Representerar stor rikedom
Fyra säsongers blommor målade där bak: Symboliserar ett rikt och tillfredsställande liv.

Vi kan väl hoppas att allt detta faller in nu när vi har katterna :)


Träffade Marika på en kaffe på eftermiddagen och sedan blev det middag hemma på kvällen. Bra dag helt enkelt!