09 september 2010

Planering av höstlovet - Sri Lanka

Nu är det snart dags för höstlov, tiden går fort. Barnen har lov 9 till 17 oktober. Vi har vänner som var på Sri Lanka förra året och som tyckte att det var väldigt fint där, så nu ser vi vad vi skall hitta på. Känns ju rätt säkert att åka dit nu när det inte längre är några Tamilska Tigrar som springer omkring där...

Efter tips från våra vänner har vi bestämt oss för att åka till den södra delen av ön. Här finns det fina safariparker och vi tänker besöka en som heter Yala. Vi försöker ordna boende i tält, men den resebyrån vi använder oss av verkar inte samarbeta med någon av de arrangörer som ordnar detta. Skall även åka till en surfarstrand och sedan ut med lite flodbåt m.m. Det skall verkligen bli spännande!

Själva huvudstaden Colombo skall inte vara så mycket att se, men vi lär ju komma dit både när vi landar och när vi skall hem. Det är ju i alla fall kul att ha varit där.

Bokklubbskväll hemma hos Jessika

Tisdag kväll, 7 september, var det dags för höstens första bokklubb. Vi var hemma hos Jessika som just flyttat till hus i Damansara Heights. Med tanke på hur nära det var åkte jag hemifrån en kvart innan. Så fort jag kom ut på vägen så var det enorma köer upp mot Mont Kiara Plaza. Okej, tänkte jag, alla skall väl i väg och äta eftersom solen precis gått ner. Från oss till Mont Kiara Plaza tog det 25 minuter att åka, en sträcka som tar ungefär fem minuter att gå!

Väl framme vid Plaza fick jag höra att en lastbil vält i viadukten ner mot Sri Hartamas så man kunde inte fortsätta den vägen, utan istället fick man göra en u-sväng. Efter 40 minuters bilkörning var jag utanför vårt hus igen... Genom Sri Hartamas gick det ändå ok och jag var hos Jessika en timme försenad.

Där var resten av gängen självklart redan samlat. Vi har nu en minimerad grupp. Från början var vi tolv, men nu är vi nere på nio. Ny till hösten i vår grupp är Linda Björnered. Jessika bjöd på en god potatissoppa, fläskfile och en apelsinkaka. Jättegott! På kvällen gick det sedan lite lättare att ta sig hem med väskan fylld av nya böcker att läsa.

På bio med Anna

Söndag morgon. Lite seg efter en sen kväll igår. Så kom Anna på den briljanta idén att vi skulle gå på bio. Precis rätt sak att göra en sådan här dag. Ännu bättre blir det ju av att jag nu har privatchaufför eftersom Anna helst inte släpper greppet om bilnycklarna. Fredrik var överhopad med läxor och eftersom hela lördagen hade gått i kompisarnas tecken valde han att stanna hemma och plugga. Anna och jag stack iväg till 1 Utama.

Filmen vi såg var en ny film med Drew Barrymore och Justin Long och den hette Going the Distance. Filmen handlade om ett par som träffades i New York och som sedan hamnade på var sin sida av USA och hade en relation på distans. Visst blev det många skratt, men det var inte direkt någon film jag skulle rekommendera. Egentligen rätt kass. Mysigt i alla fall att åka iväg och luncha med Anna och se en film!

Hemma igen visade Fredrik allt han hade hunnit prestera och jag kan bara säga att jag är väldigt glad att jag inte går i skolan längre. När han var klar stack vi iväg igen alla tre och åkte till The Meat Experts i Sri Hartamas Shopping Centre för att äta lite middag. Anna hade inte varit där tidigare så det var ju roligt att visa upp något nytt.

Hamnade sedan framför datorn en lång stund. Budgeten för Sweas världsmöte skall presenteras imorgon på vårt interna möte och på onsdag för kongresskommittén. Det tillbaka till en värld av fasta och rörliga kostnader, valutarisker och annat smått och gott. Tillbaka i hetluften igen. Roligt!