24 juli 2011

Biltävling i Falkenberg, marknad på landet och Udéns på besök

I lördags morse hjälpte Michi mig att få ner bord m.m. till lekplatsen för det var dags för Rörtångens årliga marknad. När han var klar åkte han ner till Falkenberg tillsammans med sin pappa och Ingemar. Stanley hade tillsammans med vänner ordnat biltävling i där idag. Angelika var på plats som sportreporter.

De kom ner vid ettiden och efter lite lunch var det dags att kolla tävlingarna.

Stanley var självklart där och övervakade så att allt fungerade. Tänker att det måste vara svårt för honom att titta på. Han måste ju vilja kasta sig in i en bil och tävla han också :)

Hans kompis, Poker Wallenberg, var med och körde. Här sitter han framför en roll-ups som Michi fixat med till tävlingen.

Själv stod jag på marknaden och sålde mina halsband. Tyvärr var det rätt dåligt väder även idag och även om det inte regnade hela tiden så var det kanske inte ett väder att gå ut i. Det kändes att det var lite färre med besökare i år. Fick dock sålt en hel del, speciellt av de nyare modellerna.

Det är ungefär samma utställare varje år och Marie var med och sålde sina fina tavlor med havsmotiv.

Elisabeth sålde mattor och plädar hon vävt, sedan fanns det försäljare av vykort, trasmattor och mycket annat.

Framåt eftermiddagen kom Michi tillbaka och vid sjutiden kom familjen Udén från Lerum på besök. Dottern Elina är ju gammal klasskamrat till Anna och Lovisa, men roligt att även Andreas kommer med!

Det blev gorgonzolabakad lax med sherrysås och pressad potatis. Har grillat så mycket nu så det är dags för lite annan mat också...

Senare på kvällen kunde vi se nyheterna om en ensam norrman som dels sprängt en bomb inne i Oslo, dels åkt ut till ett socialdemokratiskt ungdomsläger och skjutit ner över 80 ungdomar. Allt oftare undrar man vart världen är på väg och hur ensamma personer kan genomföra så fruktansvärda saker. Tack och lov är han i alla fall gripen, men familjerna till offren får leva med detta resten av sina liv. Man kan bara känna en tacksamhetens tanke när hela familjen är ok!

Gustafssons här

Fredagsmorgonen välkomnade oss med regn och regn och regn. Jag passade på att åka in till Stenungsund och handla inför helgens anstormning av gäster, så det blev besök på Systemet, Willys, Bokia och leksaksaffären.

På kvällen dök familjen Gustafssons upp här, dock utan Pontus och Madeleine. Det blev grillning i trädgården. Lagom tills vi skulle sätta oss och äta föll de första dropparna igen. Som tur är har vi några väldigt täta björkar i en dunge på tomten och när vi flyttade in bordet under dem så kunde vi sitta ute och äta trots regnet. Det var ändå varmt.

Anna hade fått besök av Lovisa också som kom hem för två veckors sedan från USA. Hon har varit utbytesstudent i Idaho. Ett spännande år! Jättekul för tjejerna att träffas igen!