24 januari 2016

Anna till London och Fredrik till Avoriaz

Ensam hemma och massor med saker som släpar efter. Det blir ju inte direkt att jag sätter mig vid datorna och fixar med Swea och annat när vi har gäster och helst inte när barnen är här! Satte mig parkerad vid skrivbordet och gjorde hela Sweas bokslut för 2015, lade in alla nya medlemmar för 2016 och lite annat fix. Nu är jag klar!!! Satte mig sedan och tittade på en svensk film, modell Harry Potter, som hette Cirkeln som avslutning på en lång dag. Sedan behövde ögonen vila.

Fredrik med vänner gick upp fem i morse och åkte ut till flygplatsen i Luton, en timme utanför London, för att checka in på EasyJets plan till Geneve. Nu var det äntligen dags för skidresan. Tror nästan att han tycker att detta är den största fördelen med att vara tillbaka i Europa! Han älskar snö och snowboard. Lustigt med tanke på hur länge han bott i Asien! 

I Geneve blev de upphämtade av en bokad buss för vidare färd till Avoriaz. Bilar får inte köra överallt så sista biten fick de åka häst och släde. Hur mysigt låter inte det?



Efter lite gluhwein blev det lunch. De snöklädda topparna i bakgrunden ser ju inte dumma ut.


De hämtade ut sin hyrutrustning och hann prova ett par åk. Fredrik får nu testa sina snowboardboots. Skönt att ha sina egna. Hans dag avslutades med denna fantastiska solnedgång över snöklädda Avoriaz.


Anna landade vid halvtiotiden på Landvetter efter sina första två flyg. Hon hade nu åtta timmar i Göteborg. Som tur var gick resväskorna att checka in redan på morgonen så när det var klart så var Michi där för att hämta henne.


Det blev först lite mys för de båda och sedan åkte de och fikade med farmor och farfar på stan. Roligt för dem alla att hinna ses lite mer.




Vid femtiden gick Annas nästa plan. När de kom till Amsterdam fick de försöka landa flera gånger innan de på tredje försöket kom ner på grund av stark blåst. Lite läskigt. Nästa resa, till London, gick bättre. Nu ska Anna sova sin första natt i sin söta lägenhet!!!




Familjen är nu utspridd i fyra länder. Anna i England, Fredrik i Frankrike, Michi i Sverige och jag här i Malaysia. Vilket liv vi lever :)