22 juli 2021

Anna har Covid

Denna morgon fick Anna positivt besked på sitt Covid-test. Så typiskt. Vad är oddsen. Hon har troligen haft det tidigare och har tagit två sprutor. Skyddet skall vara 95-procentigt. Hon har fått lite feber, hostar och har ont i huvudet, men inga allvarliga symptom. Både hon och Erik åkte till en drive-in och testade sig, men han är frisk än så länge.


Vi har fått test hem till oss nu och tar dem varje morgon. Får man C så är man frisk, får man T måste man anmäla till NHS och göra ett PCR-test. Friska idag :)


Vår lökhackare vi köpt från Mannerströms gick sönder på första försöket. Royaldesign betalar tillbaka pengarna direkt så det är ju positivt i alla fall. Betydligt bättre kvalitet på de vi köpt från Tupperware.


Så kom det en ny Nespressomaskin idag. Skönt! Man behöver kaffe!


Vi skulle ha åkt med Anna till Brighton idag, men det blev ju givetvis inställt. Då passade Michi och jag på att åka till Ikea utanför Reading för att köpa en bäddsoffa.


Jag hade en överlycklig man som fick äta köttbullar till lunch på Ikea.


Det blev en sådan här soffa. Skön att ligga på plus att den har ett stuvutrymme under den långa delen. Bra att stoppa i de extra sängkläderna.


De har fått in mycket nytt och riktigt snygga saker på Ikea nu! Fina stolar!


Även den här bokhyllan var fin. Det blev dock inget mer köpt.


Vi promenerade bort till Sainsbury och där inne fanns ett apotek där vi hämtade ut tre paket med självtest. Nu har vi för en hel vecka till för tre personer.


Nu när Anna är dålig så skall ju Erik vara inne också för säkerhets skull. Vi har nu blivit hundvakter på dagarna och så sover Pluto hemma på nätterna. Fredrik håller på med träningen att inte kasta sig över maten. Pluto är redan rätt duktig på det. Sit, stay, vänta och sedan go. Funkar fint!


Det blev middag och Catanspel hemma på kvällen med Fredrik. Så mysigt att vara med familjen! Bara synd att inte Anna och Erik kan vara med på ett tag.