02 oktober 2018

Till Skattemyndigheten och boxningsklass

Tillbringade halva dagen idag med besök på skattemyndigheten. Vi har väntat på att få skatt tillbaka sedan 2016. Enligt rykten höll förra regeringen inne med dessa pengar, men nu med ny regering så skall pengarna betalas ut. Vi fick dock inte in dem på våra konton då passnumren hos skattemyndigheten och banken inte stämde överens. För en dryg månad sedan ändrade jag numren hos banken till de nya passen och nu var det dags att kolla så skattemyndigheten hade samma.

Åkte först till Damansara Perdana då en kollega fixat samma sak där. Då visade det sig att man måste gå till "sin" skattemyndighet och jag fick åka till Jalan Duta. Klev in i byggnad 8A och frågade vart jag skulle. Svaret blev byggnad 8 våning 3. Väl där blev jag tillbaka skickad till 8A våning 1. OK, äntligen på rätt plats. När de sett att passnumren nu stämde så skulle det göras en utbetalning. Det kan dock inte göras till gemensamma konton utan bara till personliga och vi har bara ett gemensamt. Jag tyckte att det verkade lite löjligt att vi skulle behöva öppna extra konton bara för detta. Många banker har dessutom en restriktion att man bara får ha ett konto. Jag undrade vad vi skulle göra och fick inget svar. Till slut kom jag själv på att fråga om man kunde få det utbetalt på en check i stället och se - det kunde gå. Smart att de inte nämner det själva. Nu får vi vänta upp till 30 arbetsdagar, dvs 1,5 månad innan checkarna kommer hemskickade...



På kvällen var Michi och jag på en boxningsklass. Riktigt kul och väldigt jobbigt. Jag frågade tränaren ett par saker efteråt och Michi smygfotograferade. Tack för det!



Kollade lite på Gåsmamman på kvällen. Snart klara med säsong tre.