02 december 2017

Marknad och tempel

Maria och Jonas åkte idag iväg för att titta på de berömda templen här i Angkor Wat. Eftersom vi varit här så många gånger tidigare valde vi att stanna hemma. Efter frukosten promenerade vi bort till marknaden som ligger bara fem minuter från hotellet.




Helene ville ha lite sidentyger och jag handlar alltid hos samma kvinna. Hittade henne även denna gång och fick köpt tre färger.




I dagens samhälle där allt plötsligt blir tabu har man ändrat i Pippiböcker och tagit bort Tintin i Kongo ur sortimentet. Vet inte varför man ändrar historien istället för att förklara för sina barn att så här gör man inte idag. Tycker det är helt fel. Astrid Lindgren skrev ju på ett visst sätt - hur kan man ändra det? Michi hittade en tavla till sin man cave med Tintin i Konto och slog till.



Vi såg också den här roliga kartan över var man kunde handla vad här i sydostasien tidigare. Köpte den inte dock.




Vi träffade sedan Maria, Jonas, Anders och Jonas L för lite lunch innan vi gick hem till hotellet.





Maria och Jonas åkte sedan vidare för att se själva Angkor Wat-templet.




Vi lade oss en stund vid poolen. Rätt skönt att det mulnade på lite.



På kvällen var vi tio personer som gick och åt på Haven. Detta är en restaurang jag länge velat besöka i Siem Reap. De tar hand om föräldralösa ungdomar och tränar dem under 15 månader till att laga mat, servera m.m. så att de senare kan få jobb och försörja sig. Alla som jobbade där var så trevliga och duktigta. Verkligen ett behjärtansvärt projekt.


Provade kyckling med en sås av apelsin och ingefära.






På toaletten satt den här roliga skylten.




Det blev sedan hem och i säng. Imorgon behöver vi gå upp tidigt för loppet som börjar redan klockan sex.