16 februari 2024

Siem Reap - En lugn dag vid poolen - middag på Pub Street

Anna och Andy är så gulliga. Idag när vi kom ner till frukost hade de till och med ordnat med en tårta. Michi har ju firat sin födelsedag i flera månader, men nu tyckte de att det skulle vara början på mitt firande också.


Hotellet vi bor på Sokha Angkor Resort är fint, men rummen är lite mörka, annars bra. Vi har en balkong med utsikt över en stor pool. Dit tänkte vi oss idag.


Det blev till och med lunch vid poolen. Så skönt att inte ha massa måsten och gå ut hela tiden.


På kvällen tog vi oss en promenad innan middagen. Raffles låg alldeles brevid vårt hotell så vi gick dit för en drink innan maten. Vi hamnade i The Elephant Bar som finns på alla Raffles runt om i världen.


Vi fick en servitris som bara var 20 år och så gullig. Hon hade lärt sig engelska i skolan, men tränat sitt uttal via Youtube. Nu hade hon fått jobb på Raffels, men hennes ambition var att gå på universitet i Australien eller Canada och sparade nu pengar till det. Vilket driv!


Givetvis kom en av drinkarna i en elefantmugg.


När vi promenerade mot Pub Street mötte vi två av paren från vår båt: Sarah och Neil och Sarah nummer 2 och John. Siem Reap är inte stort.


Det blev middag på Red Piano där vi alltid har ätit pasta innan våra lopp när vi sprungit här första helgen i december i många år tillsammans med vänner.



Efter middagen promenerade vi bort till vad som skulle vara en hemlig bar: Miss Wong. Den var inte hemlig som de i KL utan var väldigt lätt att hitta med en skylt utanför.


Allt var inrett i kinesisk stil a la Shanghai på femtiotalet. Väldigt mysigt litet ställe.


Det blev sedan en tuktuk tillbaka till vårt hotell i den varma natten.