21 april 2012

Swea bokbytardag hemma hos oss

I tisdags morse, 17 april, åkte jag ut till Talent Corp i Putrajaya för nu hade de meddelat att våra nya id-kort hade kommit som man får med det tioåriga visumet. När jag väl kom dit visade det sig att det bara var mitt som var klart, Michis och Fredriks kommer senare. De säger att det skall ta en månad, men vi har redan väntat mer än fyra... Anna har en annan typ av visa och kommer inte att få något nytt id-kort.

Igår, onsdag, var det coffeemorning för Swea hemma hos oss. Temat för dagen var bok- och filmbytardag.



Totalt blev vi tolv stycken. Längst till vänster under den malaysiska flaggan sitter vår nyaste medlem, Kristina Eriksson. Hon har tidigare jobbat som rektor i Sverige, men är nu tjänstledig. Hon talar skånska så jag trodde hon kom från Malmö kanske. Det visade sig att hon bodde i Göteborg och varit rektor på Aspenässkolan när barnen gick där. Världen är helt otroligt liten!!! Med på bilden är också Mica, Charlotte och Jeanette.




Här har vi Lena E, Lena B-H, Katarina, Eva och Marie.




Sist men inte minst Marianne, som nu var här på besök men som bott här tidigare oc h kom tillsammans med Anna-Lena.




Efter fikat lade alla upp sina böcker och filmer på bordet och sedan var det bara att plocka till sig vad man vill ha. Kul!




På måndagar går jag på en kurs i bellydancing och de senaste två gånger har ett par nya tjejer kommit till. Efter lektionen kom de fram till mig och frågade om inte jag kunde lära dem dansen till nästa gång. Det var ju lite kul, så  i eftermiddags, torsdag, kom de hem till mig och vi hade magdanslektion i vardagsrummet. Kvällen avslutades sedan med American Idol hemma hos oss. Nu återstår bara sju deltagare. Spännande!

Kurs i medicinsk qigong, 14-15 april

Helgen den 14-15 april gick jag en kurs i Medicinsk Qigong tillsammans med Ulrika och Josefine. Medicinsk Qigong är rörelsemeditation och mental träning som skall ge både ökad fysisk och psykisk styrka. Långt från vårt västerländska sätt att se på saken, men otroligt roligt att pröva på när man nu bor i Asien.



Efter två dagars kurs med sex timmars träning och lyssnande varje dag var det dags för det slutliga provet - att balansera på två stolar. Det var faktiskt betydligt enklare än vad det ser ut :)



Vi fick alla lite tips och råd om daglig träning, samt en DVD som visar hur man skall göra så att det blir rätt.




Till hösten kommer det en kurs i Self Healing, vilket är steg nummer två inom medicinsk qigong. Får väl se om vi hoppar på det eller ej. Intressant var det i alla fall.