13 april 2023

Visum till Kina

Idag får det bli en blogg för två dagar. Efter morgonens zumba satte jag igång att packa när jag kom hem. Det är ju inte många dagar kvar tills vi åker. Nu är två handbagage och två resväskor klara. Vi har också en rulle med mattor så nu är det tre väskor kvar att packa, varav en blir med kläder och två med saker från bokhyllorna. Vi har vänliga vänner som flyttar till Madrid som har sagt att de kan ta med några Ikea-lådor för oss. Helt fantastiskt!!


Strax efter tolv kom ett par killar hem till oss för att kontrollera vår fläkt som inte fungerar så bra. De konstaterade att vi behöver byta kolfiltren och det ska sedan göras en gång om året. Alltid lär man sig något nytt. Michi åkte och ansökte om visum till Kina igår direkt på morgonen. Det är inte många dagar att fixa detta på. Expressvisum ska normalt ta en dag, men just nu när Kina har öppnat igen, så tar det ofta längre tid. Jag kollade på datorn var tjugonde minut och till slut, vid tvåtiden, stod det att passet kunde hämtas upp så jag åkte ner till stan direkt. Imorgon behöver han ju passet till Langkawi. Vi reser lite för mycket just nu, så det blir lite stressigt.


Michi har nu fått sina tänder fixade äntligen! Det har varit många möten med Global dental...


Airconden lade av på bilen igår också så det fick han också hinna fixa. Allt på en gång.


På kvällen åkte jag in till stan igen då en Sweatjej, Sara Ryberg, hade bokklubb hemma hos sig. Alltid lika roligt och trevligt. När jag kom hem satt Michi med tända ljus på balkongen och väntade. Mysigt!


Anna och Erik har varit på provsmakning inför bröllopet. Det mesta var tydligen fantastiskt gott och det var nästan svårt att välja. Vi får vänta på resultatet till den 25 augusti.


Nu är ryggsäcken packad inför Langkawi med vänner imorgon. Bara att tuta och köra...