19 december 2020

Indisk lunch och fransk middag

Idag var vi hembjudna till Pattu och Sunanhini på Beriyani-lunch. De använder inte sin balkong nu för de har fått ett fågelbo i ett träd där och fåglarna blir störda om de är ute. Fniss. Vet inte riktigt om jag hade prioriterat det så...


Beriyani är egentligen smaksatt ris, här serverat med kyckling och lamm. Till det en kall yoghurtsås som kallas raita.


Sunanhini ordnade ett kort på hela gänget. Melo, Sunanhini, jag, Michi, Pattu, Thivanka och Calvin.


Vi fick gå hem och vila efter maten. Rätt kraftigt med mest massor av ris. Till kvällen hade vi planerat att åka ner till Changkat, bargatan nere i stan. Det var otroligt längesedan. Vi hittade ett rätt tomt ställe ägt av Werner, en tysk som äger hälften av alla ställen därnere. Här blev det en öl och en prosecco.


Vi promenerade sedan vidare till French Feast. En jättesöt liten restaurang som ser väldigt kolonial ut. Vår kypare såg asiatisk ut men pratade engelska med en mycket fransk brytning. Jag frågade honom om han var från Frankrike, men han berättade att han var från Burma men hade lärt sig engelska från den franska ägaren. Fniss!


Det blev en väldigt god middag med en riktig bit oxfilé med lite gåslever på toppen och till efterrätt delade vi på en ostbricka. Mätta satte vi oss i en taxi hem. 


Barnen var och köpte gran idag och tog in den. Det värmer verkligen våra hjärtan hur de nu gör alla traditioner till sina egna. Imorgon skall den kläs!