18 augusti 2012

Anna till Stockholm - igen!

Inte en bild blev tagen igår, torsdag. Vi bara packade, slängde, bar, sorterade. Pappa kom förbi på en fika vid fyra med Victor och Nicole och kommunen var här och kollade en eventuell vattenläcka utanför som inte var något problem. Förutom dessa små avbrott var det bara jobb, jobb och jobb, men det avancerar bra. Kändes skönt med en sväng till sopstationen och flera kassar står nu redo att forslas till Röda Korset.

Imorse körde jag så Anna till Centralen för nu skulle hon ta tåg upp till Stockholm. Idag skall hon träffa Angelika och bo hemma hos henne en kväll, och sedan fyller Sandra 18 den 21 augusti så då skall hon vara med och fira henne.


Gick en stund på stan när jag vinkat av min kära dotter. Jag gjorde ju det en del när jag var i Stockholm, men förra sommaren var jag knappt inne i Göteborg så nu kändes det lyxigt att ha egen tid och bara strosa runt även här. När jag kom hem igen var jag inte ensam längre. Längst ner i trädgården låg ett rådjur och mumsade på lite gräs.


Nu har jag satt mig och gjort en lång lista över allt som skulle behöva göras hemma. Har tänkt att börja i ett hörn av huset och jobba mig igenom så mycket jag bara hinner och göra det noggrant. Gå igenom garderober och verkligen rensa. Det är ett hästjobb, men när det är gjort känner man sig flera kilo lättare :) Första rummet blev vårt "gymrum" där en garderob full med sängkläder och handdukar nu ser riktigt prydlig ut. Alla lister är våttorkade och det är dammsuget och dammat. Nu kan jag gå in där och bara ställa mig och njuta!


När jag var uppe hos Elisbeth så hade hon börjat virka och det såg jättekul ut. På 80-talet när alla höll på och stickade så gjorde jag det också. Nu gick jag till en butik på Drottninggatan i Göteborg och köpte lite garn och en virknål och skall göra små mormorsrutor i olika blå färger som sedan kan sys ihop till något. Om det blir många kan det ju bli ett överkast till något havsnära ställe, kanske :) En liten ruta blev klar igår. Lite skev och vind, kanske, men det blir nog bättre och jag tror inte det syns när man syr ihop dem sedan.


Fredrik åkte iväg till Perhentian idag med sin grupp Seasfire för att ta klart sitt dykcert och börja skriva artiklar om korallreven på Malaysias östkust, så nu sitter både Michi och jag ensamma i varsin del av världen. Drygt tre veckor kvar tills jag är tillbaka i Malaysia. Även om det är lång tid från varandra så är det mysigt att hinna träffa alla här ordentligt och hinna röja.