05 september 2012

Första dagen på European Business School

Till det nya skolåret hade jag beställt en ny skolkalender till Anna. Fotot är framsidan och teckningen är baksidan. Hon blev jätteglad. Kul att man kan beställa med egna bilder.





Efter en kylig natt på en madrass i Annas rum var det dags att gå upp vid halvåtta och äta frukost. Maten är rätt så dyr och hon har 15 pund om dagen att äta för och det är nog precis så det räcker. Efter frukosten var det dags att gå iväg på en samling. Lämnade Anna för att gå en promenad i Regent´s park, men strax efter det att jag gått iväg skickade hon ett sms att andra föräldrar var med på mötet och att jag kunde komma tillbaka. Efter informationen var det dags att registrera sig. Som tur var hade skolan fått allt de skulle från MKIS och vår betalning var också klar så vi kunde bara gå rätt igenom. Anna träffade på en annan svensk tjej som hon började prata med direkt. Efter registreringen skulle Anna göra spanskatest i en timme så jag satte mig på skolans trappa bland alla studenter med en latte och kände mig som om jag var en av dem.




Anna anmälde sig även till skolans gym idag, fixade ett papper som banken kommer att behöva när hon öppnar konton och köpte block och pennor till skolstarten nästa måndag. När allt var klart vandrade vi iväg till Barclay´s bank på Baker street för att öppna ett konto. Hon fick bokat en tid på onsdag med en bankman. Vi försökte också skaffa telefonabonnemang men det gick inte utan bankkonto. Till slut gick vi tillbaka till skolan och hämtade mina väskor och åkte till London Continental Hotel på Gloucester Place 88. När vi kom dit frågade de om jag ville se rummet för de betalade inte tillbaka några pengar. Det rummet jag bokat var mindre än en garderob så jag tog ett större rum och det var inte så stort heller, men man får vad man betalar för. 50 pund per natt så det var ju billigt och bra.



När rummet var fixat åkte vi in till Piccadilly och gick en sväng på Regent Street.

Anna gjorde en första investering med pengarna hon fått i sommar och det blev en liten kaffemaskin inhandlad på Nespresso.



Vi åkte sedan bort till hard Rock Café vid Hyde Park. Fick vänta nästan en timme, men sedan kom vi äntligen in. 





Maten smakade väldigt bra när vi väntat så länge.




Efter maten var vi ordentligt trötta och det bar direkt av hem för lite sömn och nya spännande äventyr imorgon.