29 oktober 2014

Chinatown, lärarsamtal och middag på Souled Out

Startade morgonen idag med att åka in till Chinatown igen. Lite material tog slut när jag satt med mina nya halsband. Det som är lite tråkigt är hur svårt det är att hitta samma material igen. Här verkar de aldrig jobba med beställningspunkter utan de väntar tills en produkt är slut och beställer bara var tredje månad. Detta gör ju på gott och ont att halsbanden aldrig kan bli identiska, men det kanske är det som är lite av grejen också att allt blir mer unikt. 

Klockan ett var det dags för Parent Teacher Conference på skolan och jag var där när de öppnade och hade sex lärare att prata med om Fredrik. Omdömena är jättebra och framför allt fick han gott betyg för sin time management. Han verkar i princip aldrig stressad, har klart sina saker i tid och lärarna var jättenöjda. Alltid skönt. Nu är det ju bara en gång kvar med dessa möten innan Fredrik också slutar MKIS.

När jag var hemma igen och precis hade kommit innanför dörren så ringde Marika. Hon och Pia skulle gå och äta lunch på nya La Casa och frågade om jag ville följa med. Det blev en god räkpasta till lunch. Maten var väldigt bra, men servicen ok men inte så social. B-Lab leder ligan på Verve Suites än så länge.



På kvällen var det middag på Souled Out med totalt 16 personer. Många vill hinna träffa Jeanette när hon är här!








Måste också skriva om en nyhet som var i tidningen idag. I Malaysia är bland annat bensin subventionerat och nu vill regeringen ta bort subventionerna. Priset är idag 2,30 rm per liter och utan subventioner så skulle det vara 2,57. Ingen jätteskillnad för oss, men här är det storm bland malaysierna. Nu har regeringen kommit fram till det briljanta förslaget att man skall betala olika beroende på vad man tjänar. Om man tjänar under 5.000 rm så skall man betala 2,10, mellan 5.000 och 10.000 skall man betala 2,30 och över 10.000 så skall man betala fullt, dvs 2,57. Man undrar ivrigt hur de skall lösa det.

Ägaren till bilen skall på sitt nationella id-kort, MyKad, få registrerat vilken kategori man tillhör. Detta kommer få till följd att alla skriver över bilen på den i familjen som tjänar minst. Mycket administration. Det blir ju dessutom offentligt hur mycket du tjänar och här är de rädda för att det skall bli kidnappningsförsök om skumma individer står och bevakar för att se vad du betalar. Det här skall dessutom bara gälla malaysier. Utlänningar, som vi som bott här i 10 år skall betala fullt oavsett vilket vi i och för sig har råd med. Så Fredrik, som är ägare till en bil och inte tjänar någonting, måste ändå betala fullt pris. Sverige ligger låååångt efter hur man behandlar invandrare ;) Det kommer säkert också bli så att man helt enkelt lånar ett kort från någon för att på så sätt få ett lägre bensinpris. Det här kommer att bli väldigt intressant att följa...