18 augusti 2018

Idag tänker vi på mamma

Så blev det äntligen en mysig frukost ute på Langkawi igen. Skänker idag en stilla tanke till mamma också som gick bort för 18 år sedan.



Shadow dök upp på morgonen som vanligt och det värmer hjärtat. Hur han kan lägga sig i solen och vila är ett mysterium. Ser otroligt varmt ut!



Det blev sedan en stund i solen med en bok. Hur skönt är inte det? Michi tog plats i sin hängmatta och slumrade en stund.



Michi hade bokat in middag på St Regis. Vi pratade med receptionen om att vi bor på Langkawi och nu ska vi få ett "resident card" som ger 30% rabatt på all mat och dryck här. Trevligt! De kallade sedan på en liten buggy så vi inte behövde gå den långa vägen ut på piren till restaurangen, typ 300 meter...



Så jättefin utomhusbar alldeles vid havet.








Provade en fruity pink gin och Michi tog... en öl.




Alla detaljer är så snygga och välarbetade. Var tvungen att ta en bild på staketet runt baren.




När det var dags för middag kom de in med en stängd låda med varmt, färskt bröd.



Nere i lådan låg varma stenar som värmde upp hela lådan. Smart!




Vi fick också in en liten mumsbit innan maten. Lite skum med torkade räkor, men såg fin ut.



Vi skrattade gott åt stolarna vi fick sitta i. Michi såg ut som om han satt på en kungatron.




Till förrätt blev det en soppa med tigerräkor till Michi...




...och jag tog en förrätt med pumpa tillagad på olika sätt. Den kom från Cameron Highlands!




Vi åt sedan deras fantastiska wagyubiff. Tala om att köttet smälter i munnen. Dessutom vackert att se. Sedan blev det glass till efterrätt i olika former.




När maten var uppäten och vi som vanligt hunnit prata med flera kypare så kom hovmästaren in och undrade om hotellet fick bjuda på varsitt glas champagne eftersom vi var återkommande gäster. Inte illa!!!



Var inne i damrummet innan vi lämnade. Normalt finns handdukar i frotté, goda tvålar, ibland även parfym och krämer. Här fanns det till och med tandborstar för gästerna.  Vilket utbud.




Mätta och belåtna åkte vi tillbaka till vårt hus. Satt en stund ute i den milda natten innan det var dags att gå och sova.