29 september 2012

Wet Market på Langkawi och husbesiktning

Eftersom vi inte har varken gardiner eller rullgardiner ännu så vaknar vi tidigt på mornarna. Solen står rakt på rätt in i sovrummet. När vi vaknade imorse skippade vi frukosten och åkte istället in till Kuah för att gå på Wet Market Langkai-style. Så roligt. Här låg fiskarna på rad med allt från garupa till malar.


Det var kanske inte lika fräscht som på TTDI här i KL, men ändå helt ok.



Köttet som fanns var kyckling och de såldes hela med huvud och ben. Får ta med Thelma som kan instruera hur de skall göra för att den skall vara färdig för grillen :)



När vi kom hem kunde vi njuta av denna synen. Nu är hela pooldäcket klart! Bara kaklet som kvarstår.



Nu har våra nya möbler satts på plats och vi blev riktigt nöjda. Här är vår nya hylla med lite svenska ljuslyktor och en kinesisk drake som skall skydda vårt hem.



Matsalsmöblen blev perfekt och nu saknas bara gardiner och en matta.



Från Kuah kom vi också hem med ett par lampor. Detta är den ena...



I vardagsrummet hamnade ljuslyktan Michi hade med från KL samt den nya TV-bänken.



Åt andra hållet är den nya soffgruppen.



Och här är vår andra lampa vi köpte. Den kommer från Thailand.



Så roligt att få in sina egna saker i huset. Nu börjar det kännas mer och mer hemma. Vi ser fram att få ta emot lite gäster!! Sebare på kvällen kom Anders inflygande från London tillsammans med D och vi hade en genomgång av huset. Det är ju inga stora saker som vi har hittat så det känns bra. Lite roliga saker hittar man ju alltid här i Malaysia. Vi har en jättetjusig diskmaskin med trälucka framför. De måste dock ha klistrat på själva luckan utan att sedan testa om maskinen gick att öppna. Helt omöjligt. Sladden är dessutom inte i där bak och för att sätta i den måste man dra ut maskinen, vilket då inte går eftersom man inte kan öppna luckan helt. Hm, vad gör man nu... Nu har vi bott här så länge så vi bara skrattar och så får de fixa det. Allt går ju att lösa!

När vi kom hem och skulle ta ett kvällsdopp var poolen redan uppbokad av ett par kärlekskranka grodor. En bild för National Geographics kanske :) Nya grodbebisar på väg. Skall bli skönt att få en saltvattenspump inmonterad så att grodorna går någon annanstans...


Följande morgon, den 30 september, åkte vi tillbaka till KL igen och hem till Fredrik. Det var spännande att få höra om hans skolresa till Gopeng. De hade forspaddlat och gjort massor av roliga saker. Han verkade också väldigt nöjd!