19 juni 2012

Konfirmationsläger och 40-årsfest

Det blev en kort vistelse i Lerum för Fredrik. Redan i lördags morse åkte vi iväg till hans konfirmationsläger på Sjöviksgården. Vi var lite tidiga när vi närmade oss och gjorde då en liten utflykt till Skäfthult, ett hus vi bodde i på somrarna när jag var liten.



Här levde vi spartanskt utan vatten, el eller toalett. Fredrik tittade förundrat när jag pekade på den svarta dörren längst till vänster och förklarade att där var det ett utedass. Ibland var det nästan lite läskigt att gå dit för hästarna i hagen brevid stod och hängde med huvudena över staketet så man knappt kom förbi.




Så hade klockan blivit nästan elva och vi tog oss på smala skogsvägar ner till Sjöviksgården.




I dessa små gula stugor skulle konfirmanderna bo. Fredrik kommer att dela stuga med tre andra killar och alla tre hann komma medan jag var där.




Nu kommer han att vara borta ända till 1 juli då det är dags för konfirmation. På kvällen åkte jag sedan med Helene och Thomas hem till kusin Janne där vi firade hans fru Åsa som hade fyllt 40.




Här är min kusin Lena. Vi hamnade i samma lag och löste rebus i rekordfart :)




Fick sedan min kusin Janne till bordet - väldigt trevligt :)




Innan maten blev det dags för sång med lite lek och så här snygga blev Thomas och Lena.




Till middag blev det jättegod buffé. 




Janne och Åsa hade ordnat en tävling till som var väldigt kul. De hade gjort långa remsor med en strof ur en sång och sedan skulle vi ropa vårt lagnamn och det lag som var först skulle sedan sjunga sången och kunna artisten eller sångtiteln. Det blev hård kamp!




Givetvis blev det också väldigt vacker sång för födelsedagsbarnet Åsa.




Lyckades hålla mig vaken till strax innan tolv och fick sedan skjuts hem. Jätteroligt att komma hem och få träffa halva släkten direkt!!!