27 januari 2014

Ikea i Madrid och middag på Mercado de San Miguel

Efter en skön sovmorgon och god frukost med kaffe och serranoskinka på mackan så gav vi oss ut vid ett för att åka till Ikea. Det är inte så mycket Anna behöver, men lite småsaker saknas. Vi promenerade upp till metrostationen Quatro Caminos för att ta linje 1 mot Valdecorras, 23 stationer till Las Suertes och shoppingcentret La Gavia.
  

När vi kom fram blåste det halv storm och vi fick gå framåtlutade med bestämda steg för att överhuvudtaget komma närmare målet. La Gavia var ett enormt shoppingcentrum. Att vi dessutom hittade en Desigualbutik det första vi gjorde, där nästan allt var till halva priset gjorde ju att humöret steg. Ikea låg sedan med en ingång från La Gavia. Man känner sig ju hemma direkt...


Klockan hade redan hunnit bli tre och vi var rätt hungriga. Startade med lite lunch. Här fanns förutom de svenska inslagen även bocadillos med jamon serrano. Mums!


Anna valde det mer svenska. Man skulle få tio köttbullar, men hon fick en enorm portion med många fler än så.


Anna hittade det mesta av vad hon behövde och sedan fick det bli taxi hem. Det är faktiskt relativt prisvärt här, så det var ingen större fara. Vi bar upp allt och Anna började skruva ihop ett skrivbord hon lyckats hitta för under 200 kronor. Skönt att kunna sitta och plugga i sitt rum och få stänga dörren om sig ibland. Jag gav mig ut för att handla vatten och lite rengöringssaker till lägenheten. Precis runt hörnan låg denna rätt stora mataffär med väldigt fin chark m.m.


När jag kom hem stod skrivbordet på plats och var dekorerat och klart. Vilken jättfin hörna det blev!


Framåt sjutiden gav vi oss ut igen för att äta middag och ordna telefonkort till Anna. Vi passerade då kött- och ostbutiken på hörnan av Calle de los Vascos och den ser helt fantastiskt ut. Vi måste in och handla här någon dag och bara äta goda charkuterier och ostar :) Så roligt att se att den här typen av butiker finns kvar.


Vi åkte in till den centrala stationen Vodafone Sol. När vi kom upp ur tunnelbanan så kom vi in i El Corte Ingles. Här fick Anna direkt syn på en liten inklämd Nespressobutik och hon kunde fylla på sitt förråd lite.


Vi passerade också en godisaffär som bara sålde svenskt godis. Det blev en liten påse till ikväll.


Så kom vi fram till Plaza del Sol. En enorm Plaza med mängder av människor. Här hittade vi även en Vodafonebutik.


Medan vi väntade på att det skulle bli Annas tur i affären tittade jag ut genom fönstret och trodde inte mina ögon när jag fick syn på dessa dekorationer. Grisar! Det var ju inte särskilt vackert om man säger så...


Så var det Annas tur och på smattrande spanska fixade hon nummer, internet och allting. Hon är riktigt duktig, säger hennes något partiska mor.


Nu gällde nästa prov och det var att hitta marknaden San Miguel där vi skulle äta. Eva och Thomas hade tipsat om den och det lät riktigt bra. Vi passerade över stora Plaza Mayor.


Strax därefter såg vi marknaden upplyst framför oss.


Frukterna låg uppstaplade i fina pyramider. Körsbären måste ha tagit evigheter att lägga upp.


Saluhallen var full med folk som satt och åt och drack överallt.


Anna och jag gick runt och handlade i de olika stånden och vår middag såg ut så här till slut.


Vi var så hungriga och det såg verkligen så gott ut. Skål!



Passerade skinkbutiken på vägen ut igen. Helt enormt god var skinkan vi provade!!!


Vi var hemma framåt elvatiden och var väldigt nöjda med denna dagen. Hemmet och telefonen är fixad. Imorgon blir det besök i skolan och lite koll på stan innan Annas kompis Paige, som hon skall dela lägenhet med, kommer hit.