21 juni 2016

Till Marika och matlagningen inför midsommar börjar

Idag framåt tolvtiden kom så Thomas väska. Det hade tydligen varit något hot i Nice när han flög därifrån. De hade sagt att de fått ombord en väska extra så de behövde plocka ut allt igen. Bytet i Köpenhamn som skulle varit två timmar blev istället bara 40 minuter och väskan hann inte med. När väskan levererats hit stack jag iväg hem till Marika för att träffas och fika lite.



På väg hem åkte jag sedan via Almö Livs, systembolaget i Stenungsund och Kullens handelsträdgård. Kom hem med massor av lavendel.




När jag kom hem hade killarna gjort sig i ordning för att gå ner och fiska. Lätt uppklädda...




Själv var jag hemma och planterade och det blev riktigt bra. Ville ha något som gör en uppmärksam på att det kommer ett trappsteg mitt på altanen.




Klockan började redan närma sig middag och killarna fick hjälpa till lite.






Medan maten var i ugnen började jag förberedelserna inför midsommar. Det blev köttbullar först.




Det blev, efter middagen, även en första sillinläggning: Skärgårdssill med stenbitsrom och dill.Brukar inte lägga in sill själv, men alltid när vi kommer hem till Sverige så är det så roligt att laga mat. Med 20 personer som kommer på midsommarlunch så finns det ju lite att göra!