30 april 2013

Valborgsfirande på Langkawi dag 5

Valborgsmässoafton! I år låg denna dag lite tokigt och alla fick ta ledigt för att kunna fira tillsammans, sedan är ju 1 maj alltid en helgdag. Idag tog vi fyra tjejer och gjorde en utflykt till en buffelpark där de tillverkar Mozzarella och Ricottaost.  Det här har varit ett ställe jag velat åka till länge, men det var inte så mycket att ha...


Vi fick gå in i en gång och titta på alla bufflar. Elisabet och en buffel pussades nästan. Vattenbufflar verkar vara väldigt nyfikna djur!


Sedan var det inte mycket annat man fick se. Vi hade nog förväntat oss att få se lite ostproduktion eller en butik där de sålde saker, men som så ofta i Malaysia möttes vi av kommentaren: Already finished. Det här kunde verkligen vara ett ställe att utveckla, men ibland finns det ingen vilja och ork.


Man kunde också prova på att rida på en vattenbuffel. Då blev man omkringledd i fem minuter. De hade bara lagt en filt på buffeln och helt plötsligt gled den åt sidan och barnen låg gråtande på marken. Man blev inte direkt sugen på att prova...


Vi avslutade dock vår lilla vandring med att prova glass gjord på buffelmjölk. Riktigt god med fyllig och lite sötare smak.


Bara vägen hit var en spännande utmaning. Vi var glada att vi inte fick möte och det var ändå roligt att göra denna tur. Nu vet vi ju vad och var det är!


På kvällen var det samling igen på Sunset Beach Resort för en liten kvällsdrink innan middagen.


Vi provade ett nytt ställe, Putu Mayo, för alla utom för Michi som varit där tidigare med Torbjörn, kallad Tuborg av ägarinnan. Hon hade nog hört lite fel...


Stället låg inte på stranden, men det var både trevlig miljö, trevlig personal och god mat. Det var lustigt när vi lämnade dricks så fick vi inte ge den när vi betalade hela notan för då tog restaurangen pengarna. Istället skulle vi lägga till extra när kyparen kom tillbaka med lite växel för då kunde han stoppa pengarna i fickan. Man delar uppenbarligen inte på dricksen här som på många andra ställen.

Efter middagen gick vi ner och satte oss på en bar vid stranden. Mysigt att sitta där nere och avsluta Valborgsmässoafton. I år var det inga barn med som samlade in ved och gjorde brasa så det fick vi klara oss utan.