03 mars 2009

Födelsedagskalas med bio

Idag fyllde Cilla år och det är ju alltid ett utmärkt tillfälle att hitta på något roligt. Vi träffades några stycken i shoppingcentret 1 Utama och började med lunch på en vietnamesisk restaurang. Fantastiskt god mat! Det är ju roligt när man nu har rest en del i regionen för alla har sina favoriträtter från olika länder. Färska vietnamesiska vårrullar är en sådan favoriträtt. Mmmmm!!


Efter lunchen fick ett par troppa av, men fem oss gick vidare och gick på bio. Lustigt nog, med tanke på hur mycket tid man borde ha, så hade i princip ingen av oss varit på bio på dagtid, en vanlig vardag förut. Egentligen otroligt dumt och något man borde göra mycket oftare :o) Vi såg den fantastiska filmen "Slumdog Millionaire". Jag läste boken, som då hette "Q & A" för ett par år sedan. Nu har jag sett att boken är omdöpt till filmens namn. Tyckte redan då att boken var väldigt ovanlig och fantastiskt bra och filmen, om än lite omskriven, uppfyllde alla förväntningar. Om det är någon som vill se något så annorlunda som en lågbudgetfilm som blev succé så kan jag verkligen rekommendera den. När man tänker på att de två skådespelande barnen i början av filmen verkligen var barn tagna ur den indiska slummen så blir man ännu mer slagen av häpnad.
Körde hem vid fyratiden och himlen var helt kolsvart. Vädret har varit så skumt sista tiden. Våra första fem år innebar en regnskur att det hällregnade under en timme, oftast runt klockan tre, och sedan var det klart. Nu börjar det alltmer likna ett svenskt strilande höstregn som pågår timme ut och timme in. Inte bra, men rätt dramatiskt med åskan som mullrar och ljungande blixtar under flera timmar...